Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
2 dagar
9 900 - 10 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-01 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Livsmedelssäkerhet –  HACCP

Kursbeskrivning

Lär dig tillämpa rätt metod – HACCP

Arbetsmetoden HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) är en arbetsmetod som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen. Metoden tillåter dig dessutom att få kontroll över potentiella faror i produktionen av livsmedel, genom att göra kvalificerade bedömningar och systematiska kartläggningar av processen. Syftet med HACCP är att livsmedel ska vara säkra för konsumenten. Det kan vara mikrobiologiska, kemiska, allergena och fysikaliska faror.

Vår grundkurs i HACCP fokuserar på implementering och underhåll av HACCP. Denna utbildning gör det möjligt för ditt team att uppnå HACCP-kompatibla nivåer av livsmedelssäkerhet och hygien. Genom att gå kursen får ditt team förståelse för arbetssättet och det bakomliggande regelverket. Inom EU ställs krav på att de företag som hanterar livsmedel ska tillämpa HACCP, med egenkontroll som också skall baseras på god hygienpraxis (GHP).

Med anledning av covid-19 och för att bidra till en bättre miljö har vi på Bureau Veritas beslutat att genomföra alla våra kurser under 2021 som distansutbildningar. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Våra kurser riktar sig till organisationer och företags kvalitet- och miljöansvariga. Ombudsmän samt övriga, andra intressenter.

Utbildningen kräver ingen förkunskap.

Kursinnehåll

Kursen behandlar följande steg:

  • Utse team
  • Upprätta produktbeskrivning och bestäm avsedd användning
  • Skapa flödesschema
  • Identifiera risker
  • Bedöma risker
  • Avgöra grundförutsättningar
  • Bestämma styrbara grundförutsättningar och CCP:er
  • Kritiska gränser
  • Metoder för övervakning
  • Korrigerande och förebyggande åtgärder
  • Verifiera och validera HACCP
  • Dokumentation

Kursledare

När du väljer kurser från Bureau Veritas väljer du också erfarna lärare som till vardags arbetar som revisorer. Våra lärare är akademiskt skickliga med många års praktisk erfarenhet. Den erfarenhet som de samlat på sig genom hundratals revisioner kommer till dig genom tips, råd och inspiration.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om HACCP , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner.

Nils Lagerwall
(3)
Nyttig genomgång av HACCP, dock störde det en del att kursmaterialet verkade vara snabb- och delvis fel översatt från engelska. Dessutom var framför allt kursens övningar inte anpassade till att användas i en on-line kurs och byggde på att kursdeltagaren arbetade i en befintlig verksamhet, vilken inte var fallet för 75% av kursdeltagarna. Det är...
Visa mer

Bureau Veritas

Gör dig redo för framtidens utmaningar

Bureau Veritas erbjuder ett brett utbud av kurser inom bland annat kvalitet, miljö, arbetsmiljö, livsmedelssäkerhet och automotive. Vårt mål är att säkerställa att du med kurserna alltid är bäst i klassen och ständigt hålls uppdaterad. När du väljer kurser från...


Läs mer om Bureau Veritas och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bureau Veritas

Fabriksgatan 13
41250 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(3,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 238 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen HACCP från Bureau Veritas, fyll i dina uppgifter: