Visa utbildning.se som: Mobil

Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke!

Breakit
Kort om utbildningen
2 timmar
2 490 SEK exkl. moms
   
Distans
Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke!

Kursbeskrivning

Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke!

Att positionera sitt varumärke och hitta en solklar identitet är inte en liten utmaning – inte minst för snabbväxande B2B-bolag.

Många faller i fällan att snabbt vilja starta upp, och missar därför att säkra upp viktiga delar. Andra lägger nästan allt fokus på att utveckla produkten och missar identiteten och varumärket.

Petronella Barvaeus är proffs på varumärkesstrategi, och har en bred erfarenhet av digital marknadsföring som driver tillväxt inom en rad olika branscher. 

I denna digitala kurs hjälper hon dig att sätta ett ramverk för en tydlig varumärkesstrategi för ditt B2B-bolag. Du får bland annat lära dig grunderna för ett starkt varumärke (inklusive att formulera ett syfte, vision och mission), men också vikten av emotionella vs. funktionella värden kopplade till ditt varumärke. 

På en konkurrenskraftig marknad är det lätt att bli utkonkurrerad av likvärdiga tjänster om du bygger ditt varumärke på enbart funktionella värden. Forskning visar att lojalitet och långvariga kundrelationer bygger på emotionella värden. Ett starkt värdeerbjudande bör därför inte bara fokusera på pris och funktion, utan också på andra värden som kunden kan känna och identifiera sig med.

Syftet med kursen är att ge dig verktygen för att kunna sätta en tydlig varumärkesstrategi som särskiljer er från konkurrenter på marknaden och ge dig kunskapen du behöver.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vd:s, grundare, marknadsansvariga, affärsutvecklare och chefer på alla nivåer i företaget som på något sätt är ansvarig eller involverad i den produkt eller tjänst ni säljer. Till exempel:

 • Marknadschefer/ansvariga
 • Kommunikationschefer/ansvariga
 • Affärsutvecklingschefer/affärsutvecklare
 • VD:s
 • Entreprenörer
 • Företagsledning

Kursinnehåll

I denna kurs får du hjälp med att identifiera och formulera ditt bolags vision och värdeerbjudande. Du får hjälp med att sätta en tydlig varumärkesstrategi som särskiljer er från konkurrenter på marknaden och förståelse för hur varumärkesstrategin går hand-i-hand med ditt löfte om det värde ni erbjuder era kunder.

Vi går bland annat igenom:

 • Vilka är ni? Identifiera ert syfte, vision och mission – grunden för ett starkt varumärke.
 • Vad säger varumärket om er? Vikten av namn och visuell identitet
 • Ramverk och modeller för varumärkesstrategi – var börjar man och hur går man tillväga?
 • Hur du kommunicerar konsekvent kring ditt varumärke.
 • Målsättning – vad vill du åstadkomma med din tjänst och hur vill du positionera ditt varumärke? 
 • Tips och konkreta verktyg för hur du sätter din strategi och handlingsplan.
 • Mätning och uppföljning
 • Inspirerande case att lära sig av

Upplägg

Plats: det digitala verktyget Zoom. Du får ett mejl vid registrering med länk

Kursen bygger på en 2 timmar lång livesändning (via det digitala verktyget Zoom). Vi varvar föreläsning med kursledare Petronella Barvaeus med eget arbete och workshop i grupp. Du får även en hemuppgift och möjlighet att skicka in den för att få personlig feedback på ditt arbete.

Kursledare

Petronella Barvaeus är tillväxtstrateg och medgrundare på Maniola Studios. Hon har en bred erfarenhet av digital marknadsföring samt varumärkes- och produktutveckling för välkända varumärken och snabbväxande techbolag inom många olika branscher. Hon är också en regelbundet anlitad föreläsare och kursledare, bland annat för Berghs och Hyper Island.

Examen, diplom m.m.

Deltagaren erhåller ett intyg efter avslutad kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke!, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Breakit

Breakit

har på kort tid vuxit till att bli den självklara spelaren i startup- och techvärlden (det nya näringslivet) med 250 000 unika läsare varje vecka. Teknik och innovation stöper just nu om näringslivet i grunden. Breakit är den nya, snabbväxande...


Läs mer om Breakit och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke!!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 56 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Varumärkesstrategi för B2B-bolag – stärk ert varumärke! från Breakit, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar