Visa utbildning.se som: Mobil

BAS P / BAS U – Byggarbetsmiljösamordnare – Videokurs

Branschutbildarna
Kort om utbildningen
Egen takt
3 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

BAS P / U på distans

 

BAS P / BAS U Videokurs - Byggarbetsmiljösamordnare

Flexibel videokurs som gör utbildningen i BAS P / BAS U tillgänglig när och var det passar just dig. Pedagogiskt upplägg med tydliga avsnitt som fokuserar på praktisk tillämpning av Arbetsmiljölagen, ditt arbetsmiljöansvar samt rollerna BAS P och BAS U. Examination sker online och personligt kursintyg ingår. Efter genomförd utbildning kan du agera BAS i mindre byggprojekt

Branschutbildarna erbjuder: en kvalificerad arbetsmiljöutbildning för BAS P / BAS U i videoformat. För dig som vill uppnå de lag- och kunskapskrav som ställs på en byggarbetsmiljösamordnare – när och var det passar just dig. Vår videokurs består av tydliga, pedagogiska videoavsnitt med övningsuppgifter där du själv styr över tempot. Slutexamination sker genom effektiv webbtentamen där du får du ditt kursintyg online.

 BAS P / BAS U – Videokurs med kursintyg

Flexibel videokurs som gör vår populära arbetsmiljöutbildning i BAS P / BAS U tillgänglig för dig utan att du behöver planera in kurstid i förväg eller resa iväg för att infinna dig i en viss kurslokal. Du utgår från ett genomtänkt, pedagogiskt upplägg med delmoment som fokuserar på praktisk tillämpning av arbetsmiljölagen, ditt arbetsmiljöansvar samt konkreta arbetsuppgifter i rollerna BAS P och BAS U. Efter genomförd utbildning har du den praktiska och teoretiska kunskap som krävs för att axla rollen som byggarbetsmiljösamordnare (BAS) med BAS P / BAS U-kompetens.

Målgrupp

Alla personer i arbetsledande positioner inom området bygg/anläggning/projektering med ett övergripande arbetsmiljöansvar – som har behov av att själva styra över när och var utbildningen bedrivs. Exempelvis platschefer, projektörer, arkitekter, konsulter, kvalitetsansvariga, byggherrar, byggledare och egenföretagare.

Kursinnehåll

 • Arbetsmiljö vid byggnadsarbete
 • Olyckor och tillbud
 • Arbetsmiljöverket
 • Lagar och förordningar
 • Arbetsmiljöföreskrifter
 • Arbetsmiljöplan och riskanalyser
 • Skyddsorganisation och skyddsronder
 • Planering, projektering, samordning, uppföljning
 • Entreprenadformer och ansvar
 • BAS P och BAS U - ansvar och arbetsuppgifter
 • Byggherreansvar
 • Arbetsgivaransvar
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete

Video

   

Upplägg

Pausa och repetera kursen obegränsat under hela 12 månader.

Läs och studera när du vill och var du vill på din dator, surfplatta eller smartphone. Kursdeltagare har tillgång till kursen 12 månader. 

Videokursen BAS P/BAS U är inspelad med professionella utbildare. Den är uppdelad i 29 stycken kortare videoavsnitt. Efter varje avsnitt ska kursdeltagaren besvara ett antal kontrollfrågor för att ta sig vidare till nästa avsnitt. När samtliga kontrollfrågor besvarats korrekt mejlas ett kursintyg ut omgående till angiven e-postadress.

 

Videokursen motsvarar en halv dag med lärare

Utbildare har valts ut bland branschens mest kunniga, och står för lång erfarenhet av byggarbetsmiljöfrågor och praktiskt samordningsansvar. Du får även tillgång till deras pedagogiska material. Varje delmoment examineras separat innan du går vidare till nästa för att säkra att du inte missat något. Slutexamination av BAS P / BAS U-utbildningen sker online och därefter finns ditt personliga kursintyg tillgängligt för utskrift.

Kurslängd: 1 timme och 36 minuter

Investering

Vad ingår i priset?

 • Videoutbildning, samtliga delmoment
 • Utbildarens pedagogiska material
 • Webbtentamen
 • Personligt kursintyg för BAS P / BAS U

Rabatt för flera deltagare

Beställer ni kursen till flera deltagare kan ni få rabatt! Följande rabattsystem gäller från 5 deltagare på samma beställning:

 • 5 deltagare – 10 %
 • 10 deltagare – 20%
 • 30 deltagare – 30 %
 • 50 deltagare – 40 %
 • 100 deltagare – 45 %
 • 200 deltagare – 50 %
 • 500 deltagare – 65 %

Kursledare

Caroline Holmberg - Arbetsmiljökonsult

Caroline Holmberg är arbetsmiljökonsult och arbetsmiljösamordnare  samt utbildad byggingenjör i byggteknik från LTH. Hon har stor erfarenhet av att ta en ledande roll och att samarbeta med människor. Caroline anlitas ofta för att samordna arbetsmiljörutiner hos kommuner och företag.

Gert Johansson - Vice VD och arbetsmiljökonsult

Gert Johansson är vice VD, arbetsmiljökonsult och arbetsmiljösamordnare. Han har lång internationell erfarenhet som arbetsmiljöexpert inom bygg-, olje-, gas-, tillverknings-, medicin- och livsmedelsindustrin. Gert har bland annat varit säkerhetskoordinator i Danmark. Han är en van och omtyckt utbildare inom arbetsmiljö och säkerhet som ofta anlitas av universitet, kommuner och företag.

Certifikat

BAS U & BAS P

BAS P och BAS U

På varje byggarbetsplats måste byggherren utse byggarbetssamordnare, dels för utförandet av bygget och för projektering. BAS U står för Byggarbetsmiljösamordnare för utförande och BAS P står för Byggarbetsmiljösamordnare planering och projektering.

Läs mer om BAS P och BAS U

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BAS P / BAS U – Byggarbetsmiljösamordnare – Videokurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anders
(5)
Kort,lättfattlig och undervisande
Mikael Juhlin
(4)
Jag tycket att är ett smidigt sätt att studera på när det är kortare kurser. Kurs litteratur tycker jag skall ingå i utbilningen att ladda ner på nätet. Tentan var bra upplagd, bra med olika alternativ till svar.
helge
(4)
bra passade mig perfekt med en snabb o självstuderad kurs

Branschutbildarna

Branschutbildarna

(Men så klart har vi kvar våra populära lärarledda kurser också) Några exempel av våra 60 olika online-utbildningar: BAS P / BAS U BAM Bättre arbetsmiljö SAM Systematiskt arbetsmiljöarbete Personlig assistent grundkurs Jobba bättre med mindre stress Mer information om...


Läs mer om Branschutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Branschutbildarna

Förrådsvägen 2
90132 Umeå

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 392 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Vad är arbetsmiljö och varför sk...
Branschutbildarna

Arbetsmiljö är allt, ja allt, runtom dig på din arbetsplats. Allt från kollegans härskartekniker till din ergonomiska stol. Arbetsmiljön är avgörande för hur du trivs och presterar på ditt jobb. Och eftersom att du jobbar en stor del av av din vakna tid är väl det ändå ganska så viktigt?

Läs mer
Vilken arbetsmiljöutbildning ska...
Branschutbildarna

Är du intresserad av att lära dig mer om arbetsmiljö, men osäker på var du ska börja? Kanske har du precis blivit utsedd till skyddsombud, kanske vill du bara veta vad du har för rättigheter och skyldigheter som anställd. Inom arbetsmiljö finns ett flertal olika utbildningsvägar att gå. Men oroa dig inte, vi guidar dig rätt!

Läs mer