Visa utbildning.se som: Mobil

Allmän ställning 2-9 m

Branschutbildarna
Kort om utbildningen
Egen takt
2 100 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande. Individuellt anpassad - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Ställningsutbildning 2-9 meter.

Allmän ställningsutbildning motsvarar kraven för ställningar med arbetshöjden upp till 9 meter. Efter utbildningen har studerande färdigheter i att uppföra, riva och förändra byggställning på 2 – 9 meters höjd enligt gällande föreskrifter.

Fallolyckor är den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen. Det är ett av skälen till att utbildade ställningsbyggare är nödvändigt. Arbetsmiljöverket har infört sanktionsavgifter till alla företag som bryter mot kravet på utbildning.

Följande rabattsystem gäller från 5 deltagare eller fler på samma faktura/beställning:

Antal deltagare 

per faktura               Rabatt

     5                           10%

   10                            20%

   30                            30%

   50                            40%

 100                            45%

  200                           50%

  500                           65%

Målgrupp

Målgrupp

Alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställning upp till 9 meter, alla arbetsledare och andra som behöver känna till vilka säkerhetskrav och regler som gäller kring ställningsarbete.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

 • Lagar och förordningar
 • Krav på ställningsbyggaren/arbetsledaren
 • Ergonomi
 • Riskanalys
 • Säkerhetskultur
 • Skyddsutrustning och fallskydd
 • Olika ställningstyper och fabrikat
 • Material
 • Planering
 • Ställningsföreskrifter
 • Bottning

Upplägg

Allmänt om ställningsbyggnadsutbildningar.

Som en ställningsbyggare jobbar du med montering av olika sorters byggnadsställningar på olika typer av arbetsplatser. Valet av ställning som ska monteras skiljer sig beroende på plats och syfte med ställningen. Därför är det viktigt att du som ställningsbyggare har rätt utbildning och kompetens. Det gäller din och dina arbetskamraters säkerhet.

Som utbildad ställningsbyggare jobbar du vanligtvis ihop med många olika yrkesgrupper som t.ex. elektriker, målare, takläggare, svetsare etc. Enklare ställningar förutsätter inga avancerade kunskaper utan där räcker ofta en kortare kurs eller information. Ställningar som man måste ta extra hänsyn till som vikt, special utrustning, svåra vinklar, höga höjder  etc. kräver en mer omfattande utbildning.

Ställningsbyggnad upp till 9 meter.

Kursen består av 5 stycken delprov med 10 frågor i varje delprov totalt 50 frågor. Samtliga frågor är så kallade "kryssfrågor" där du ska klicka på rätt svarsalternativ. Du måste ha alla rätt på första delprovet för att gå vidare  till nästa delprov osv. Du får göra om proven så många gånger du vill och hinner under 90 dagar. Du måste göra delproven i tur och ordning från 1-5. Efter varje delprov med godkänt resultat sparas det resultatet och du behöver inte repetera det fler gånger. Du kan alltså fortsätta till nästa delprov omgående eller vid ett senare tillfälle under de 90 dagar du har på dig.

Omgående när du klarat det femte och sista provet skickas ditt kompetensbevis för "Ställning allmän 2-9 m" ut till dig via e-post. Svaren till frågorna hittar du i det självstudiematerial som är bifogat. Du får göra om proven obegränsat antal gånger under de 90 dagar du har till förfogande. Vi rekommenderar att läser igenom utbildningsmaterialet noga innan du börjar och under tiden du gör provet. Lycka till!

Erbjudande

RABATT VID MINST 5 DELTAGARE!

Om ni är minst 5 deltagare som bokar på samma faktura har vi ett rabattsystem:

    Antal per faktura Rabatt i procent

                5                 10%

              10                 20%

              30                 30%

              50                 40%

            100                 45%

            200                 50%

            500                 65%

Examen, diplom m.m.

Dokumentation – utbildningsbevis

Efter godkända teoretiska prov utfärdas ett utbildningsbevis till deltagaren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Allmän ställning 2-9 m, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Branschutbildarna

Branschutbildarna

(Men så klart har vi kvar våra populära lärarledda kurser också) Några exempel av våra 60 olika videokurser: BAS P / BAS U SAM / BAM ABC-Akutsjukvård Jobba bättre med mindre stress LSS Kontakta oss för mer information om Bas...


Läs mer om Branschutbildarna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Branschutbildarna

Förrådsvägen 2
90132 Umeå

 Visa telefonnummer