Visa utbildning.se som: Mobil

L-ABC – Första hjälpen – Anpassad utbildning

Brandskyddskoncept
Kort om utbildningen
2 timmar
Nästa tillfälle: Enligt överrenskommelse - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

HLR Skräddarsydd första-hjälpen utbildning

Kurs i Stockholm i LABC, Hjärtlungräddning, Barn HLR, akuta sjukdomar. Lär dig rädda liv och gå en kurs hos oss.

Brandskyddskoncept ser till att företag, offentlig verksamhet och enskilda personer får sjukvårdsutbildning i Första Hjälpen utbildning L-abc, D-hlr med hjärtstartare & Hjärt-lung-räddning HLR. Skola, barnomsorg och föräldrar erbjuds kurser i HLR & Förstahjälpen L-abc.

HLR är förkortning för Hjärtlungräddning och L-abc i Första Hjälpen är förkortning för Lägesbedömning, Andning, Blödning, Chock. Som tillägg till olika första hjälpen & hlr kurser finns en påbyggnadsutbildning i D-HLR - HLR med hjärtstartare som tar ca 1½ - 3 timmar beroende på antal deltagare och innehåller teori med praktiska övningar.

Öka kunskapen och beredskapen

Vi hjälper till att öka kunskapen, handlingsberedskapen och tryggheten hos den enskilde individen och på arbetsplatsen främst i Stockholm men vi tar uppdrag i hela Sverige. Vårt utbildningsprogram följer Arbetsmiljöverket och dess föreskrifter om Akut omhändertagande såsom Förstahjälpen, Livräddning, , Första Hjälpen L-ABC, Hjärt- och lungräddning, Hjärtstartare, HLR som omfattas av Arbetsmiljölagen.

Arbetsmiljölagen säger att det på arbetsplatser skall finnas beredskap och rutiner för Hlr, Hjärtstartare, Första Hjälpen utbildning med hänsyn till verksamhetens art, omfattning och särskilda risker. Det skall finnas tillräckligt antal personer som kan ge Första Hjälpen & HLR på arbetsstället.

Kursinnehåll

 • L-ABC principen
 • Kontrollera medvetande och andning
 • Skapa fria luftvägar, (heimlich manöver)
 • Placera en person i stabilt sidoläge
 • Larma, prioritering på olycksplats
 • Förebygga cirkulationssvikt
 • Emotionell Första Hjälp
 • Akuta sjukdomstillstånd och olycksfall:
 • Kramper, diabetes, allvarlig allergi - chock, bröstsmärtor, stroke,
 • Brännskador och frätskador,
 • Skallskador, cirkulationsvikt, allvarlig blödning.
 • Utbildningen i L-ABC följer ryktlinjer från Första hjälp råden.
 • Vi kan titta närmare på just din arbetsplats och vilken behov ni har, därefter skräddarsyr vi utbildningen så den passar bättre för er.

Certifikat

Första hjälpen och HLR

Att ha kunskaper inom första hjälpen och hjärt- och lungräddning är viktigt för alla som vill kunna hjälpa till och känna sig trygga att vidta åtgärder vid en nödsituation. Men den även för dig som vill förstå din omgivning och kunna förhindra framtida potentiella olyckor.

Läs mer om Första hjälpen och HLR

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om L-ABC – Första hjälpen – Anpassad utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddskoncept

Vi utbildar ditt företag.

Brandskyddskoncept är ett ungt företag som etablerades 2015, men med mycket erfarenhet. Våra medarbetare har erfarenhet från Räddningstjänsten, ambulansen, IVA och akutsjukvården.  För oss är det viktigt att våra utbildningar håller hög klass och att vi förmedlar kunskap. Vi är...


Läs mer om Brandskyddskoncept och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddskoncept

Markörgatan 2
136 44 Handen

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera L-ABC – Första hjälpen – Anpassad utbildning!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen L-ABC – Första hjälpen – Anpassad utbildning från Brandskyddskoncept, fyll i dina uppgifter: