Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Heta Arbeten

Brandskyddskoncept
Kort om utbildningen
1 dag
2 650 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-06-10 09:00 - Stockholm
Norrköping, Stockholm
Kommande starter
Norrköping
2 650 SEK
2020-06-29

Stockholm
2 650 SEK
2020-06-10

Stockholm
2 650 SEK
2020-06-22

Kursbeskrivning

Certifikat – Heta Arbeten

Heta ArbetenHeta Arbeten är ett samlingsnamn för arbetsmoment som medför uppvärmning eller gnistbildning och som kan riskera att orsaka brand.

Det kan handla om svetsning, skärning, lödning eller arbeten med snabbroterande verktyg. Heta Arbeten finns i en mängd branscher. Industri- och byggarbete, lantbruk, sjöfart och hantverk för att nämna några. Innan Heta Arbeten kan utföras måste tre funktioner finnas bemannade. En tillståndsansvarig är den som ger hetarbetaren skriftligt tillstånd att utföra arbetet.

Om en tillståndsansvarig ger tillstånd återkommande krävs ett giltigt certifikat. Brandvaktens uppgift är att bevaka så att brand inte uppstår, även brandvakten ska inneha ett giltigt certifikat. Slutligen är hetarbetaren den som utför själva arbetsuppgiften.

För att få utföra arbetet krävs ett giltigt certifikat.
Samtliga stora försäkringsbolag i Sverige ställer krav på att Heta Arbeten skall utföras av certifierade hetarbetare. Kraven regleras i försäkringsbolagens försäkringsvillkor.

Digitalt certifikat
Nya Heta Arbeten har du alltid ditt certifikat tillgängligt. När Nya Heta arbeten lanserades i januari 2015 blev det samtidigt möjligt att lagra Heta Arbeten-certifikatet digitalt för de het arbetare som gått den utbildningen och genomfört ett digitalt certifieringstest.

Det innebär att ditt certifikat är ständigt tillgängligt via hetaarbeten.se för både dig som hetarbetare och beställare.

Obs!  Vi kan utbilda I Heta Arbeta på serbiska, kroatiska eller bosniska men provet sker endast på svenska eller englska

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

De som utför Heta Arbeten kallas hetarbetare

Tid & plats

Stockholm

Brandskyddskoncept 

Markörgatan 2

13644 Handen

Norrköping

Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11B

Investering

Kurs: heldag, 6,5 timmar teori och praktiska övningar, frukost och lunch ingår i pris.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Heta Arbeten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddskoncept

Brandskyddskoncept

Vi utbildar ditt företag.

Brandskyddskoncept är ett ungt företag som etablerades 2015, men med mycket erfarenhet. Våra medarbetare har erfarenhet från Räddningstjänsten, ambulansen, IVA och akutsjukvården.  För oss är det viktigt att våra utbildningar håller hög klass och att vi förmedlar kunskap. Vi är...


Läs mer om Brandskyddskoncept och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddskoncept

Markörgatan 2
136 44 Handen

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar