Visa utbildning.se som: Mobil

Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten®

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
1 dag
7 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-26 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Tillståndsgivningen är den viktigaste delen i Heta Arbeten® . Det är under tillståndsgivningen som riskbedömningen görs och säkerhetsåtgärder vidtas för att kunna utföra ett brandsäkert jobb. Inga Heta Arbeten® får påbörjas innan tillståndsgivningen är klar.

För att ge tillståndsansvariga utökade kunskaper har vi tagit fram en fördjupad utbildning – Fördjupning tillståndsansvar Heta Arbeten®. Är du intresserad av att bli Instruktör för denna utbildning är detta utbildningen för dig! För att bli Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten® krävs att du är erfaren instruktör för Heta Arbeten®. Du behöver ha kunskaper om försäkringsbolagens säkerhetsregler och ha omfattande kunskaper gällande Heta Arbeten®. Utbildningen leder till att du blir certifierad Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten®. 

Tider

Utbildningen pågår från kl. 09.00 till 16.30. Från kl. 08.30 finns fika.

Förkunskaper

För att vara behörig att ansöka till fördjupningsutbildningen Instruktör Tillståndsansvar Heta Arbeten® krävs att du:

  • Är aktiv instruktör för behörighetsutbildning Heta Arbeten® det vill säga har genomfört minst en (1) behörighetsutbildning senaste 12 månaderna.
  • Genomfört minst 15 behörighetsutbildningar Heta Arbeten® de senaste 2 åren.
  • Alternativt vara aktiv huvudinstruktör Heta Arbeten®, det vill säga ha genomfört minst en (1) instruktörsutbildning de senaste 12 månaderna.

Utöver detta behöver du ha:

  • God kunskap om säkerhetsreglerna Heta Arbeten® och dess innebörd.
  • God kännedom om vilket ansvar man har som tillståndsansvarig.
  • Erfarenhet av riskbedömning (till exempel skyddsronder och tillståndsgivning).
  • God försäkringskunskap.

Observera att du måste styrka ovan förkunskaper genom att genomföra ett förstudiematerial och kunskapsprov innan du blir godkänd deltagare på utbildningen.

Instruktioner om hur detta går till får du på mejl efter att du skickat in din ansökan. För att bli godkänd instruktör krävs att du fullföljer hela instruktörsutbildningen, det vill säga hundra procents närvaro gäller. 

Giltighetstid för Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten®: innevarande utbildningsperiod samt ytterligare en 5-årsperiod.*

*Gäller under förutsättning att du även har giltigt certifikat Instruktör Heta Arbeten® under samma 5-årsperiod.

Anmälan stänger 14 dagar innan varje kurstillfälle.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten®, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen

Vi arbetar för ett brandsäkrare Sverige. I snart ett sekel har Brandskyddsföreningen bidragit till att utveckla och sprida fördjupade kunskaper om skadepreventivt arbete inom brandsäkerhet. Vårt breda nätverk och nära samarbete med myndigheter, kommuner, akademier, branschorganisationer och framförallt våra medlemsorganisationer ger...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Instruktör tillståndsansvar Heta Arbeten®!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 298 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Vad är heta arbeten?
Brandskyddsföreningen

Tydliga exempel på heta arbeten är svets- och skärarbeten med gasolbrännare eller snabbgående verktyg som vinkel­slip och kapmaskiner eftersom de tidigare har orsakat många bränder. Andra exempel är inte lika självklara.

Läs mer