Truckutbildningar – olika kategorier

Bothniagruppen, i Luleå (+3 orter)
Längd
7 timmar
Längd
7 timmar
Gör en förfrågan vad kursen kommer kosta för just er

Kursbeskrivning

Våra truckförarutbildningar följer Truckläroplan 10 (TLP 10). Vi erbjuder utbildningar för truckkort A, B, C och D. Genomförd och godkänd utbildning ger föraren ett utbildningsbevis.

Vad säger lagen?

Sedan 1 juli 2007 gäller Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5 Användning av truckar. För att få köra truck krävs det att truckföraren har genomgått en dokumenterad teoretisk och praktisk utbildning och har ett skriftligt tillstånd från arbetsgivaren.

Examination

Kursdeltagaren examineras genom ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov. Vid godkänt resultat utfärdas ett kursintyg och ett truckkort.

Målgrupp

Kursen passar dig som:
Behöver använda truck i ditt arbete.

Kursinnehåll

Olika truckutbildningar

Klass A

A-utbildning omfattar låglyftande plocktruck, ledstaplare (med eller utan åkplatta), låglyftande åktruck
(stående eller sittande), låglyftare (med eller utan åkplatta).

Klass B

B-utbildningen omfattar motviktstruckar, höglyftande åkstaplare, skjutstativtruckar, höglyftande plocktruckar, smalgångstruckar och fyrvägstruckar. Kursen inkluderar A-utbildningen samt dessutom godshantering på högre höjder, lastning/lossning av fordon från marknivå, fristapling/djupstapling, tiltning samt i tillämpliga fall användning av tillsatsaggregat.

Klass C

C-utbildningen omfattar hjullastare för gaffelhantering, containertruckar, timmertruckar, sidlastare, grensletruckar och teleskoplastare för gaffelhantering. Kursmomenten anpassas till aktuell trucktyp, men omfattar alltid demonstration av något moment i den dagliga tillsynen, manövrering i samtliga färdriktningar samt vanligt förekommande godshantering för den aktuella trucktypen.

Klass D

D-utbildningen omfattar dragtruckar, flaktruckar och terminaldragtruckar. Kursmomenten anpassas till aktuell trucktyp, men omfattar alltid demonstration av något moment i den dagliga tillsynen, manövrering i samtliga färdriktningar samt vanligt förekommande godshantering för den aktuella trucktypen.

Examen, diplom m.m.

Vid godkänt resultat utfärdas ett kursintyg och ett truckkort.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Truckutbildningar – olika kategorier, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bothniagruppen
Storgatan 51
972 31 Luleå Norrbottens län

Vi är Bothniagruppen 

Bothniagruppen har hjärtat i Norrbotten men verkar över hela landet. Hos oss hittar du alltid ett brett utbud av öppna kurser på orter runtom hela Sverige. Dessutom har vi ett stort utbud av kvalitetssäkrade online-utbildningar. Allt från kurser inom heta/brandfarliga...

Läs mer om Bothniagruppen och visa alla utbildningar.

Highlights