Standardklausuler i lokalhyresavtal

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Vid upprättande och granskning av lokalhyresavtal är det viktigt att förstå innebörden av vanligt förekommande standardskrivningar i avtalen. Det krävs förståelse för vad som är hyresgästs- respektive hyresvärdsvänligt och hur de olika bestämmelserna samverkar med varandra. Finns det missförstånd kring innebörden av hyresrättsliga klausuler och/eller begrepp kan det leda till felaktiga val.

Kursinnehåll

Under detta webbinarium tar Erik Wallberg och Chadi Elazzeh från Front Law utgångspunkt i ett vanligt förekommande lokalhyresformulär och går igenom centrala hyresrättsliga begrepp. Du får förståelse för vanliga klausuler och hur dessa förhåller sig till den hyresrättsliga lagstiftningen. Efter webbinariet har du verktyg att använda såväl vid tecknande som vid granskning och tolkning av kommersiella hyresavtal. Du får också förståelse för när hyresformulären lämpar sig väl, vilka delar som kan behöva lyftas till särskilda bestämmelser och när ett hyresavtal bör upprättas från grunden.

Ur innehållet:

  • Genomgång av på hyresmarknaden vanligt förekommande standardformulär
  • Förhållandet mellan avtalsskrivningar och hyreslagstiftningen
  • Beskrivning av skillnaden mellan brukbart skick för ändamålet och olika avtalade skick, såsom befintligt skick
  • Varianter av vanligt förekommande bilagor såsom indexklausuler

Målgrupp:

Jurister som arbetar med kommersiell fastighetsrätt och nyttjanderätt, fastighetsägare, affärsjurister samt fastighetsförvaltare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Standardklausuler i lokalhyresavtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights