Solceller och skatt – hantering och gränsdragning avseende energiskatt, inkomstskatt och moms

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Den snabba tekniska utvecklingen och de höjda elpriserna har ökat intresset för fastighetsbolag att investera i solcellsanläggningar. Det finns mycket att fundera kring och ta hänsyn till inför ett investeringsbeslut och varken lagstiftning eller rättspraxis ger några tydliga svar om skattehantering av solcellsinvesteringar. Därför är det viktigt att koll på olika gränsdragningsfrågor i ett tidigt stadium.

Kursinnehåll

Under detta webbinarium ger Carl Westling och Mikaela Söderlund från Causey Westling vägledning i skattemässiga bedömningar vid investeringar i solcellsanläggningar och hjälper dig att undvika risken för fel skattehantering. De diskuterar energiskatt, inkomstskatt och moms samt går igenom vanliga skattemässiga frågeställningar som har betydelse inför beslut och planering av en solcellsinvestering.

Ur innehållet:

  • Vägledning i skattemässig klassificering av solcellsanläggningar
  • Avgörande frågor för hur momsen vid en solcellsinvestering ska hanteras
  • När uppstår skattskyldighet för energiskatt?

Målgrupp:

Ekonomi-/skattechef, projektledare och förvaltare. Passar också bolagsjurister, controllers, ekonomiska förvaltare samt revisorer och advokater.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Solceller och skatt – hantering och gränsdragning avseende energiskatt, inkomstskatt och moms, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights