Inga recensioner än

Samägande av en fastighet

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ofta samäger flera personer en fastighet. Ibland är det självvalt men oftast har parterna tvingats in i ett samägande på grund av arvsrättsliga skäl. Samäganderättslagen är som huvudregel tillämplig när flera personer samäger en fastighet så det är viktigt att ha god kännedom om lagen för att undvika konflikt mellan delägarna.

Kursinnehåll

Både risker och möjligheter tas upp under webbinariet med Johanna Corneliusson och Helena Piccolini Danielsson från Familjens Jurist. Du får en genomgång av samäganderättslagen och dess tillämpning samt tips på vad man kan och vad man inte kan avtala om i ett samäganderättsavtal.

Ur innehållet:

  • Genomgång av samäganderättslagen
  • Genomgång av möjligheterna att avtala bort samäganderättslagen
  • Relevant praxis
  • Tips vid samägande av fastighet

Målgrupp:

Privatrådgivare och verksamma jurister/banktjänstemän som kommer i kontakt med samägda fastigheter. Passar också dig som är jurist och jobbar med fastighetsrätt eller är fastighetsmäklare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Samägande av en fastighet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights