Övervakning i arbetslivet – vad är tillåtet och vad måste arbetsgivare tänka på?

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Att styra en verksamhet och utöva den kontroll som behövs kan i många fall kräva viss övervakning. Det involverar oftast flera avdelningar hos ett bolag och externa aktörer vilket leder till att oklarheter kring var ansvaret ligger och vem som behöver göra vad uppstår. Arbetsgivare som inte har koll på regelverket riskerar att genomföra övervakningen fel, i strid med såväl arbetsrättsliga regler som GDPR, eller begränsa sina möjligheter att utöva kontroll.

Kursinnehåll

Under webbinariet får du verktyg för att bedöma vilken övervakning som kan vara tillåten och hur man går tillväga, samt för att kunna agera när något går snett. Martin Vildhede och Henrik Almström från Morris Law går igenom vad som gäller vid övervakning i olika situationer i arbetslivet. De behandlar bland annat GPS i fordon, kameraövervakning och övervakning i IT-system. Du får också konkreta råd och tips på hur arbetsgivare bör agera. 

Målgrupp:

HR, IT/CISO, VD/ägare, compliancefunktioner och dataskyddsombud.

Ur innehållet:

  • Genomgång av aktuella regelverk som rör övervakning.
  • Vad arbetsgivare bör tänka på utifrån arbetsrätten och GDPR.
  • Praktiska råd och tips.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Övervakning i arbetslivet – vad är tillåtet och vad måste arbetsgivare tänka på?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights