Internet of Things (IoT) – möjligheter och risker med uppkopplade enheter från ett dataskyddsperspektiv

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Internet of Things (IoT), eller uppkopplade enheter, som exempelvis förekommer i form av uppkopplade fordon, hushållsapparater och datorer samt smarta klockor och mobiltelefoner, blir allt vanligare i vårt samhälle. Enligt IMY är IoT ett av de utvecklingsområden som kommer ha störst påverkan på den personliga integriteten under de kommande åren. Det är därför viktigt att tillverkare, leverantörer och andra företag som tillhandahåller uppkopplade enheter har koll på GDPR och andra relevanta dataskyddsregler.

Kursinnehåll

Under detta webbinarium går Johan Sundberg, Johan Thörn och Fredrik Eråker från edpLaw igenom vilka regler som gäller i anslutning till IoT, exempelvis under GDPR, EU:s cybersäkerhetsakt och lagen om informationssäkerhet och digitala tjänster. De tar avstamp i olika sektorer och situationer för att illustrera olika skyldigheter som kan variera beroende på bland annat personuppgifternas känslighet och vilka individer som en uppkopplad enhet riktar sig till. Du får också verktyg och praktiska tips för att följa dessa regler och underlätta det dagliga dataskyddsarbetet.

Ur innehållet:

  • Skyldigheter och rättigheter vid hantering av personuppgifter inom ramen för uppkopplade enheter (IoT)
  • Sektorspecifika regler av betydelse för IoT
  • Tillsynspraxis och senaste nytt på området
  • Praktiska tips och rekommendationer

Målgrupp:

Bolagsjurister, dataskyddsombud och dataskyddsspecialister samt advokater och jurister med inriktning mot dataskyddsfrågor.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Internet of Things (IoT) – möjligheter och risker med uppkopplade enheter från ett dataskyddsperspektiv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights