Havsbaserad vindkraft – går det att få ett förenklat och mer ändamålsenligt regelverk?

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Det regelverk som tillämpas vid etablering av havsbaserad vindkraft är omfattande och komplext, i synnerhet när det gäller reglering av dess miljöeffekter. Havs- och vattenmyndighetens rapport 2022 visar på ett antal regelförändringar som behöver komma till stånd för att öka takten på utbyggnad av havsbaserad vindkraft. Säkerställ att du har koll på det svenska regelverket som innefattar ett flertal tidskrävande tillståndsprocesser och ett stort antal osäkerhetsfaktorer samt är uppdaterad på de nya förslagen.

Kursinnehåll

Under webbinariet går Johanna Lindqvist och Philip Ahl från Advokatfirman Lindahl igenom det nuvarande regelverket för prövning av havsbaserad vindkraft. De presenterar det pågående arbetet med förändringar av havsplaner och diskuterar vad de föreslagna ändringarna kan innebära. De tar också upp de slutsatser och förslag som Havs- och vattenmyndigheten presenterade i sin rapport om exklusivitet vid etablering av havsbaserad vindkraft i allmänt vatten och i Sveriges ekonomiska zon och utredning av hur en ändamålsenlig prövning av flera samtidiga ansökningar om havsbaserad vindkraft kan gå till.

Ur innehållet:

  • Hur går tillståndsprövningen av en havsbaserad vindkraftpark till?
  • Problematiken med avsaknad av exklusivitet
  • Genomgång och analys av HaV:s tre förslag; a) Tidsbegränsade och exklusiva undersökningstillstånd i ett öppen dörr-system, b) Ett anvisningsbaserat etableringssystem c) Sektorslagstiftning

Målgrupp:

Tjänstemän vid kommuner och stat med koppling till planering/beslutsfattande om tillstånd till vindkraftverksparker, bolag som bedriver vindkraftsverksamhet, konsultfirmor som servar verksamhetsutövare. Passar också verksamheter som arbetar med infrastruktur kopplad till vind kraft samt advokater och jurister som arbetar med miljö- och energirätt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Havsbaserad vindkraft – går det att få ett förenklat och mer ändamålsenligt regelverk?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights