Inga recensioner än

Direktavdrag eller aktivering – viktig men svår gränsdragning för fastighetsägare

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Frågan om en utgift för ändringsarbeten på en byggnad eller i en lokal är direkt avdragsgill, eller om den ska dras av genom årliga värdeminskningsavdrag, har stor betydelse för ett fastighetsbolags skattekostnader. Se till att du vet vad som gäller för att undvika omtaxering eller skattetillägg.

Kursinnehåll

Under detta webbinarium går Carl Westling och Daniella Mayor från CauseyWestling igenom lagstiftning, rättspraxis och konkreta exempel för att skapa förståelse för var gränsen går mellan direktavdrag och aktivering. De tar utgångspunkt i ett rättsfall från HFD som avsåg avdrag för utgifter avseende ombyggnation av studentbostäder i form av installation av pentryn i korridorsrum. Extra vikt läggs också på frågan om lagstiftningen gör skillnad på möjligheten till direktavdrag vid ombyggnation av bostäder respektive kommersiella lokaler.

Målgrupp:

Finans- och ekonomichefer. Passar också dig som är bolagsjurist, fastighetsägare, controller, ekonomisk förvaltare eller revisor samt advokat.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Direktavdrag eller aktivering – viktig men svår gränsdragning för fastighetsägare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights