Delning av personuppgifter med fackförbund och arbetsgivarorganisationer

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

I samband med fackliga förhandlingar kan arbetsgivare behöva dela känsliga och integritetskänsliga personuppgifter om anställda, t.ex. information om facklig tillhörighet, personnummer och kvalifikationer. Även i samband med t.ex. lönerevisioner kan personuppgifter delas med relevanta fackförbund. Vissa kollektivavtal ålägger även arbetsgivare att regelmässigt tillhandahålla de fackliga parterna viss information om arbetsgivarens anställda.

Kursinnehåll

Under webbinariet går Johan Thörn och Fredrik Eråker från edpLaw igenom vad arbetsgivare behöver tänka på vid delning av personuppgifter med fackförbund och arbetsgivarorganisationer, både enligt arbetsrätten och dataskyddsförordningen (GDPR). De redogör även för aktuell praxis på området och dess praktiska konsekvenser.

Ur innehållet:

  • Vad som gäller enligt arbetsrätten och GDPR vid delning av personuppgifter med fackförbund och arbetsgivarorganisationer vid MBL-förhandlingar m.m.
  • Rättsliga grunder och undantag vid delning av personuppgifter
  • Aktuell praxis på området
  • Praktiska tips och råd

Målgrupp:

Bolagsjurister, dataskyddsombud, dataskyddsspecialister och HR samt advokater och jurister med inriktning mot dataskyddsfrågor och arbetsrätt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Delning av personuppgifter med fackförbund och arbetsgivarorganisationer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights