Behandling av barns personuppgifter

Blendow Lexnova, Distans
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Pris
2 990 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Barns personuppgifter är extra skyddsvärda enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Verksamheter som inte har genomfört nödvändiga bedömningar och åtgärder i anslutning till hanteringen av barns personuppgifter riskerar därför att drabbas av sanktionsavgifter och skadeståndsanspråk från berörda individer enligt GDPR.

Kursinnehåll

Under webbinariet går Johan Sundberg, Johan Thörn och Fredrik Eråker från edpLaw igenom vilka regler som gäller vid behandling av barns personuppgifter. De tar avstamp i olika sektorer och situationer, till exempel vad man behöver tänka på när barns uppgifter hanteras inom ramen för skolor och förskolor, HR och online-tjänster. Du får också tips på hur det praktiska dataskyddsarbetet bör utformas för att uppfylla dessa krav.

Ur innehållet:

  • Skyldigheter och rättigheter vid behandling av barns personuppgifter
  • Tillsynspraxis och senaste nytt på området
  • Praktiska tips och rekommendationer

Målgrupp:

Bolagsjurister, dataskyddsombud, dataskyddsspecialister samt advokater och jurister med inriktning mot dataskyddsfrågor.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Behandling av barns personuppgifter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights