Visa utbildning.se som: Mobil

Vattentjänstlagen i stadsbyggande

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-02-18 - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-02-18  
8 500 SEK
Stockholm
2020-04-16  
8 500 SEK

Kursbeskrivning

        

I denna övergripande kurs går föreläsaren Olle Nordberg igenom flera vanligt förekommande frågeställningar kring Vattentjänstlagen i samhällsbyggnadsprocessen som du behöver kunskap om  i ditt dagliga arbete.

Olle Nordberg kommer under dagen att gå igenom både grunderna i den rättsliga regleringen kring allmänna vattentjänster både avseende ansvar men även befogenheter. Som deltagare på kursen kommer du att få ökad insikt kring gränsdragningarna mellan de olika lagstiftningarna PBL, Vattentjänstlagen och Miljöbalken samt få svar kring vanliga funderingar och myter som florerar inom området. Det kommer även att finnas visst utrymme för diskussion mellan deltagarna och föreläsare under kursdagen. För att gå kursen behöver du inga förkunskaper i vattentjänstlagen däremot är det bra om du i vart fall har en översiktlig kunskap om detaljplaner och PBL. Som deltagare får du kunskap om:
  • Kommunernas ansvar för allmänna vattentjänster enligt Vattentjänstlagen.
  • De olika lagstiftningarnas gränsland - när och till vad ska vilken lagstiftning användas?
  • Dagvatten, lod och fördröjningsmagasin. Vad kan (och vad bör) regleras genom PBL?
  • Finansieringsformer; på vilka olika sätt kan en allmän va-anläggning finansieras? Fördelar och nackdelar med olika alternativ.
  MÅLGRUPP Kursen vänder sig till exploateringsingenjörer, projektledare, planarkitekter, miljöplanerare, kommunjurister, VA-ansvariga i olika befattningar, tekniska chefer samt övriga som behöver kunskap om området.  

Föreläsare

  • Olle Nordberg
    Olle Nordberg arbetar till vardags som projektchef för ett större stadsutvecklingsområde på kommun. Han är Civilingenjör Samhällsbyggnad med inriktning mot fastighetsrätt och van föreläsare från bl.a. högskoleutbildningar inom fastighetsrätt. Olle är även författare till boken ”Väsentliga regler kring markanvändning” som används på flera högskolor som kurslitteratur i grundläggande kurser inom mark- och miljörätt.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Vattentjänstlagen i stadsbyggande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 26 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Dagen var rätt informationsrik, ev behövs fler diskussioner, speciellt på eftermiddagen - Nöjd deltagare
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 26 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören