Visa utbildning.se som: Mobil

Utvecklande medarbetarskap

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-05-08 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-05-08  
7 900 SEK
Göteborg
2020-06-04  
7 900 SEK

Kursbeskrivning

        

Under den här kursen går vi igenom varför kraven på ett utvecklande medarbetarskap ökar och vad det rent praktiskt innebär för medarbetare, ledare och hela verksamheter. Vi tittar på vad den så kallade fjärde industriella revolutionen – industri 4.0 – konkret innebär och vilka krav den ställer på medarbetarskapet.

Det kommer inte räcka att utveckla ledare i ledarskap, utan även medarbetare måste utvecklas i ett aktivt medarbetarskap. Ett aktivt medarbetarskap är en förutsättning för att verksamheter ska fungera och klara av att anpassa sig efter de nya krav som ställs. Två centrala faktorer i det utvecklande medarbetarskapet är självkännedom och dialog, detta kommer vi att fördjupa oss i. Vi fördjupar oss också i vad det utvecklande medarbetarskapet innebär och vilka förmågor medarbetare vanligtvis behöver utveckla. Utvecklingen från passivt till aktivt medarbetarskap är ingenting man bara kan ”beordra”. Som ledare måste man ge individen och arbetsgruppen rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi går igenom vilka de viktigaste förutsättningarna är. En verksamhets framgång är beroende av medarbetarnas lärförmåga, förmåga att samarbeta, kunna ta ansvar och hantera stressiga situationer. Medarbetare måste kunna se till kunder och användares behov, hantera information och ta ansvar för sin egen hälsa för att verksamheten ska bli framgångsrik. Medarbetarna måste vara delaktiga, engagerade och ansvarstagande, både på individ- och gruppnivå. Vi går igenom det som enligt forskning är de viktigaste parametrarna för att uppnå delaktighet, engagemang och ansvarstagande. Skaffa dig en bättre förståelse för vad det utvecklande medarbetarskapet innebär och hur ni konkret kan arbeta med detta i  verksamheten. Som deltagare får du kunskap om:
 • Varför kraven på ett utvecklande medarbetarskap ökar
 • Vad det utvecklande medarbetarskapet innebär på individ-, grupp- och verksamhetsnivå.
 • Vad forskning visar är de viktigaste parametrarna för att uppnå delaktighet, engagemang och ansvarstagande
 • Konkret metod för att arbeta med ett systematiskt arbetsglädjearbete
 • De viktigaste förutsättningarna för utveckling
 • Hinder för utveckling och hur vi kan hantera dessa
 • Hur processen för utvecklingsarbete ser ut
 • Hur man får igång en självförstärkande utvecklingsprocess.
Målgrupp: HR Direktör, HR Manager, HR Businesspartner, HR konsult, ledningsgrupper, alla chefer med personalansvar. Alla som arbetar i verksamheter som står inför eller är i förändring.  

Föreläsare

 • Susanna Stellnert
  Susanna är en mycket erfaren HR Direktör och Managementkonsult med stor erfarenhet av förändringsledning både i rollen som HR Direktör och som Managementkonsult. Hon har även arbetat mycket med både ledar- och medarbetarutveckling samt kultur och värderingar.  Susanna är utpräglat affärsorienterad och har arbetat i ledningsgrupper och inom HR området i över 20 år.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Utvecklande medarbetarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Utvecklande medarbetarskap!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören