Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Upprättandet av bolagsdeklaration – en praktisk genomgång

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-09 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Låt oss presentera en helt ny kurs: Upprättandet av bolagsdeklaration – en praktisk genomgång, under ledning av redovisningsexperterna Johan Nilsson och Marcus Johansson.

Under kursen ges en gedigen genomgång av inkomstskattedeklarationen för aktiebolag – från början till slut. Johan och Marcus delar med sig av sina erfarenheter och de vanligaste fällorna och felen vid deklarationsupprättandet och hur man kan undvika dessa. Kursen ger även en bakgrund till de materiella skattemässiga reglerna som bl.a. medför skattemässiga justeringsposter i inkomstdeklarationen samt en fördjupad om aktuella skatteregler.Under kursen kommer du att få upprätta en inkomstdeklaration för ett aktiebolag i Visma Skatt. För att du ska få ut maximalt av kursen krävs därför att du medtager egen dator (Visma är kompatibel med PC). Det kommer därmed även finnas utrymme till frågeställningar under upprättandet av deklarationen. Som deltagare får du kunskap om:
  • Vanliga fällor och fel vid upprättande av inkomstdeklarationer för aktiebolag
  • Skattemässiga justeringsposter i inkomstdeklarationen
  • Bakomliggande materiella skatteregler
  • Skattetillägg och öppna yrkanden
Målgrupp: Redovisningskonsulter, Revisorer samt personer på företags ekonomiavdelningar som upprättar (medhjälpare) inkomstdeklarationer för aktiebolag. Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Johan Nilsson
    Johan Nilsson är konsult men kommer närmast från Finansinspektionen där han arbetade som senior redovisningsexpert och enhetschef med granskning av att börsbolagens finansiella rapporter följer IFRS . Johan har en lång och bred erfarenhet av undervisning genom många år bakom sig som lärare och föreläsare. Han är en mycket uppskattad föreläsare hos oss på BG Institute. Utöver sitt arbete på Finansinspektionen och sina år som lärare och föreläsare har Johan även arbetat för Bokföringsnämnden och där varit med i utformningen av K2 och K3 reglerna vilket stärker hans titel som redovisningsexpert ytterligare.
  • Marcus Johansson
    Marcus Johansson är redovisningsexpert på PWC. Han är med i RKRs expertgrupp dvs ansvarig för framtagandet av redovisningsrekommendationer för den kommunala sektorn. Han har en bakgrund från från BFN (Bokföringsnämnden) vilket innebär att han har ett särskilt intresse och djup kompetens när det gäller redovisningsfrågor. Marcus är en erfaren och kompetent föreläsare inom koncernredovisning.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Upprättandet av bolagsdeklaration – en praktisk genomgång, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Upprättandet av bolagsdeklaration – en praktisk genomgång!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar