Visa utbildning.se som: Mobil

Tvistelösning i arbetsrätten

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-11 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till vår nya kurs om tvistelösning i arbetsrätten där advokat Johan Sigeman behandlar de olika speciella arbetsrättsliga regler och principer som skiljer tvistelösning i arbetsrätten från ”vanliga” processer.

Som deltagare får du kunskap om de komplexa regler som gäller för arbetsrättsliga tvister samt tips och råd om hur man på bästa sätt lägger upp och genomför sin talan i olika delar av processen, allt ifrån inledande tvisteförhandlingar till huvudförhandling i domstol eller i skiljeförfarande. Trots den särprägel som rättsområdet har finns förhållandevis få motsvarande processrättsliga specialregler för arbetstvister. De som finns gäller bland annat särskilda processförutsättningar. Under dagen kommer såväl lagen om rättegången i arbetstvister som de relevanta delarna av rättegångsbalkens regler behandlas, men också flera andra aspekter på tvistelösning inom arbetsrätten. Under dagen får deltagarna kunskaper om vad som gäller speciellt i arbetstvister rörande en rad olika områden som till exempel:
  • Processförutsättningar
  • Hur man utformar sin talan
  • Ändring av talan
  • Intermistiska beslut
  • Bevisfrågor i arbetsrättsliga tvister
  • Kostnadsfrågor
Målgrupp: Advokater, bolagsjurister och andra som kommer i kontakt med arbetstvister  

Föreläsare

  • Johan Sigeman
    Johan Sigeman är advokat med särskild kompetens på arbetsrätt och tvistelösning. Han är också delägare i byrån Sigeman & Co som han tillsammans med kollegor bildade år 1991. Han har arbetat med denna typ av frågor i över 25 år som rådgivare, rättegångsombud och skiljeman. Ofta bidrar han som rådgivare och utbildare inom arbetsrätt för stora organisationer men också för enskilda ledande befattningshavare. Utöver detta verkar han också som ordförande och sekreterare vid årsstämmor i börsnoterade bolag.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tvistelösning i arbetsrätten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tvistelösning i arbetsrätten!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören