Tomträtter - juridik och praktik

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-10-06 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
9 500 SEK
2023-10-06

Distans
9 500 SEK
2023-10-06

Kursbeskrivning

En kurs om hur tomträtter fungerar - både i kommersiell verksamhet och i kommuners planarbete.

Tomträtter är av stor betydelse för både kommersiella aktörer och kommuner. Kursen behandlar hur tomträtter fungerar på fastighetsmarknaden och i kommunernas planarbete. Vi tittar bland annat på hur en tomträtt definieras, formella krav vid bildandet av tomträtt, ändamål för tomträtten och aktuella villkor. Fastighetsreglering med tomträtt och expropriation berörs också. Vi tar även upp förändringar som kan vara aktuella, såsom överlåtelse, avstyckning och uppsägning, och vad som gäller beträffande ersättningar. Reglerna avseende tomträtt åskådliggörs med hjälp av rättsfall, kommunal markanvisningspolicy och andra praktiska exempel. Fredrik Warnquist och Ulf Jensen, experter inom lantmäteri och fastighetsrätt leder dagen. Kursen ger dig bland annat
  • Ökade kunskaper om hur tomträtter bildas, ändras och upphävs
  • De syften som får tillgodoses i tomträttsavtal
  • Kunskap om vilka faktorer som är av betydelse när tomträttsavgälder ändras
  • Ökad förståelse för vad som förenar fastigheter och tomträtter och vad som skiljer dem åt
  • Kunskaper om inskrivning av och i tomträtt
  • Kunskaper om pantsättning och belåning av tomträtter
  • När är det bättre för kommunen med tomträtt än markförsäljning

Målgrupp

Innehållet har en bred inriktning och passar dig som arbetar med eller berörs av exploateringsfrågor och jurister - vid en kommun eller inom byggföretag, fastighetsbolag, lantmäteri eller fastighetsmäklare.

Kursledare

Fredrik Warnquist, expert inom fastighetsrätt, är lantmätare och har en bakgrund som både statlig och kommunal förrättningslantmätare. Fredrik är numer verksam som lärare i fastighetsrättsliga frågor vid civilingenjörsutbildningen i lantmäteri vid LTH, Lunds universitet. Fredrik är en mycket uppskattad föreläsare vid BG Institute och håller i utbildningar som rör mark och exploatering, tomträtter och lantmäterifrågor.

Hur uppfattas Fredrik av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 6,78 av 7
Föreläsarens pedagogik: 6,71 av 7

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 7.

Ulf Jensen, gästprofessor på Chalmers och Högskolan Väst, professor emeritus från Lunds universitet, författare till bland annat Panträtt i fast egendom och 36 lektioner i sakrätt. Ulf leder ett stort antal kurser vid BG Institute, från allmänna nyhetsdagar till specialkurser rörande fastighetsköp, samägande, marksamverkan, servitut och byggprocesser.

Ulf har hållit kurser i BG Institutes regi under många år och har utbildat tusentals jurister och ”icke-jurister” inom fastighetsbranschen. Han är en mycket uppskattad föreläsare som får höga poäng i våra utvärderingar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Tomträtter - juridik och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tomträtter - juridik och praktik!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Tomträtter - juridik och praktik från BG Institute, fyll i dina uppgifter: