Visa utbildning.se som: Mobil

Testamentstolkning i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-06-02 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning


         Ärvdabalkens regler om hur ett testamente ska tolkas är komplicerade och rättspraxis är mycket omfattande.  Välkommen till denna specialkurs där advokat Marie Wessel fokuserar på just tolkningen av testamenten.

Kursen kommer gå igenom många praktiska och svåra frågor avseende tillämning och tolkning av testamenten, komplikationer vid tolkning av testamenten samt olika typer av testamenten.

Som deltagare får du kunskap om: 
  • Testationsfrihetens gränser
  • Olika typer av testamenten
  • Allmänna utgångspunkter vid testamentstolkning
  • Komplikationer vid tolkning av testamenten
  • Tolkning av testamente genom fastställande av testators s.k. faktiska vilja
  • Tolkning av testamente genom fastställande av testators s.k. hypotetiska vilja
  • Rättspraxis
Målgrupp:

Kursen riktar sig främst till advokater, biträdande jurister och jurister inom bank och försäkring samt begravningsbyråer där man är delaktig i upprättandet av testamenten eller stöter på testamenten vid dess tillämpning.

Denna kurs bygger på vår nya utbildningsform, blended learning. Som deltagare kommer du, innan själva fysiska kursdagen, få en extra timmes digital e-learning med avslutande kunskapsfrågor. Den digitala timmen har du även möjlighet att genomföra var du vill, när du vill och hur du vill. Syftet är att på ett mer pedagogiskt sätt förbereda dig inför det fysiska kurstillfället så att du kan få ut mer av kursen som sådan.

Föreläsare

  • Marie Wessel
    Marie Wessel är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå. Marie är en av Sveriges främsta advokater inom familjerätt och försäkringsrätt. Hon har tidigare föreläst vid ett antal tillfällen tillsammans med kollegan Fredric Renström, och håller nu i flera kurser under 2019 och 2020, både själv och med Fredric. Hon är en mycket uppskattad och anlitad föreläsare, och har tidigare arbetat i försäkringsbranschen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Testamentstolkning i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Testamentstolkning i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören