Visa utbildning.se som: Mobil

Surrogatarrangemang i ljuset av praxis från Högsta domstolen

BG Institute
Kort om utbildningen
2 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-10-11 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

I denna e-kurs beskrivs vad ett surrogatarrangemang är, vilka som ingår ett avtal om surrogatmoderskap, varför de ökat kraftigt i antal samt hur den rättsliga regleringen ser ut i Sverige och andra länder.

Fokus för kursen ligger på de två avgöranden från Högsta domstolen avseende erkännande av utländska surrogatarrangemang som kom i juni och december 2019 samt bakomliggande praxis från Europadomstolen om mänskliga rättigheter. Avslutningsvis berörs behovet av lagstiftning samt pågående internationellt samarbete i frågan. Som kursdeltagare kommer man, förutom att få en genomgång av gällande rätt och ännu olösta frågor, att bättre kunna ge råd om möjligheter till erkännande av arrangemanget i Sverige och de problem som uppstår för personer som ingått ett avtal med en surrogatmor i ett land där det är tillåtet och möjliga lösningar på dessa. Som deltagare får du kunskap om:
 • HD:s och Europadomstolens senaste praxis om internationella surrogatarrangemang.
 • Den rättsliga regleringen i Sverige och internationellt.
 • Vilka råd som kan ges när ett barn har fötts som resultat av ett surrogatarrangemang.
Kursinnehåll och upplägg:
 • Inledning och problemställning
 • Argument för och emot surrogati
 • Rättsläget internationellt och i Sverige fram till HD:s nya avgöranden
 • Analys av HD-avgörandena
 • Framåtblickande kommentarer
Målgrupp: Advokater och jurister med inriktning mot familjerätt samt berörd personal på tex socialnämnd, domstol, svenska utlandsmyndigheter och Skatteverket. E-kursen omfattar 1,5 lång utbildningstimmar, därtill kommer även kunskapsfrågor. E-kursen spelades in i början av 2020.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Michael Hellner
  Michael Hellner är professor i internationell privat- och processrätt vid Stockholms universitet. Michael Hellner har arbetat på Justitiedepartementet i tio år antingen som anställd eller som konsult och har deltagit som svensk förhandlare vid förhandlingarna om förordningar på den internationella privat- och processrättens område. Han har deltog som expert eller varit utredare i flera utredningar, och var expert i Bryssel I-utredningen. Han kommenterar löpande Bryssel I-förordningen och har gett ut boken ”Bryssel I-förordningen och Luganokonventionen”.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Surrogatarrangemang i ljuset av praxis från Högsta domstolen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Surrogatarrangemang i ljuset av praxis från Högsta domstolen!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Surrogatarrangemang i ljuset av praxis från Högsta domstolen från BG Institute, fyll i dina uppgifter: