Visa utbildning.se som: Mobil

Strategisk processföring – huvudförhandlingen i tvistemål

BG Institute
Kort om utbildningen
2 900 SEK Momsfri
Distans

Kursbeskrivning

        

Hur gör man för att övertyga domaren under huvudförhandlingen?

Det är en vanlig missuppfattning att den juridiska retoriken spelar en underordnad roll för en parts möjlighet att få framgång i svensk domstol. Tvärtom är det juridiska ombudets insats ofta helt avgörande för vem som vinner i processen, den utgör skillnaden mellan att ha rätt och att få rätt. Men hur gör man då för att övertyga domaren? Vad kan man som ombud göra för att maximera förutsättningarna för framgång? I kursen Strategisk processföring får du fördjupad kunskap och konkreta verktyg för hur du ska tänka och agera för att maximera dina chanser att få framgång i processen. Kursen har den dispositiva tvistemålsprocessen som utgångspunkt, men många av verktygen och insikterna är allmängiltiga för alla slags rättsprocesser. Kursen består av två fristående delar, varav den första delen behandlar förberedelsen och den andra huvudförhandlingen. Kursinnehåll och upplägg:
  • Pass I: Allmänna principer för muntlig förhandling (30 min)
  • Pass II: Strategiska överväganden gällande sakframställningen (30 min)
  • Pass III: Strategiska överväganden gällande pläderingen (30 min)
Målgrupp: Advokater, sakförare, processrättsligt intresserade. Syfte/mål med utbildningen:  Syftet med utbildningen är att belysa vad det är som utmärker ett framgångsrikt ombud och hur man övertygar domaren. Kursen ger konkreta insikter och verktyg som du som ombud kan ta med dig för att vässa dina kunskaper och maximera chanserna för framgång för din klient. E-kursen spelades in i mars 2022 och är 90 minuter lång inklusive ett avslutande quiz.

Föreläsare

  • Fredrik Bergman
    Fredrik Bergman är jurist och chef för Centrum för rättvisa. Han har bakgrund från advokatbyrå, är hovrättsassessor från Svea hovrätt och har en masterexamen i konstitutionell rätt från Harvard Law School. Fredrik var gästföreläsare på BG Institute under Avtalsdagen 2018 och fick då ett snitt på 6,67 av 7.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk processföring – huvudförhandlingen i tvistemål, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Strategisk processföring – huvudförhandlingen i tvistemål!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Strategisk processföring – huvudförhandlingen i tvistemål från BG Institute, fyll i dina uppgifter: