Visa utbildning.se som: Mobil

Skiljeförfaranden i praktiken

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-02-20 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkomna till vår nya kurs om skiljeförfaranden med Christer Danielsson. Syftet med kursen är att få reda på vad som är best practice i skiljeförfarande i Sverige, såväl inhemska som internationella.

Christer Danielsson går steg för steg igenom de olika faserna i ett skiljeförfarande, från påkallelse till skiljedom. För varje skede diskuteras vilka regler som blir tillämpliga och – framför allt – vilka konkreta tillämpningssituationer som uppkommer, allt baserat på Christers erfarenhet från mer än 150 skiljeförfaranden som skiljeman. Som deltagare får du kunskap om:
  • Från ax till limpa – från påkallelse till skiljedom
  • Genomgång av konkreta tillämpningssituationer
  • De nya lagändringarna i lagen om skiljeförfarande
Målgrupp: Kursen vänder sig till advokater och biträdande jurister som är verksamma som ombud i skiljeförfaranden eller som skiljemän

Föreläsare

  • Christer Danielsson
    Christer Danielsson, advokat och ordförande för Advokatsamfundet, arbetar sedan den 1 maj 2015 i Advokatfirman Danielsson & Nyberg som han startade tillsammans med advokat Per Nyberg, där han huvudsakligen arbetar med M&A och tvistelösning. Innan dess var han i 15 år verksam vid Gernandt & Danielsson, huvudsakligen med transaktionsrelaterad juridik. Han är en av landets mest anlitade skiljemän och var dessutom ledamot i den kommitté som utarbetade nya regler för skiljeförfaranden vid Stockholms Handelskammarens Skiljedomstol. Skadestånd i kontraktsförhållanden är en vanligt förekommande typ av tvist i hans skiljemannapraktik. Christer är också ansvarig för momenten Företagsöverlåtelser och Aktieägaravtal i Norstedts Juridiks produkt Crito.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skiljeförfaranden i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skiljeförfaranden i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören