Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Skatterättslig nyhetsdag 2020 – För revisorer och redovisningskonsulter

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-12 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
8 900 SEK
2020-11-26

Stockholm
8 900 SEK
2020-11-12

Kursbeskrivning

        

Under 2020 återkommer vår högaktuella och populära temadag om revisorsjuridik. Vår årliga temadag riktar sig till dig som kommer i kontakt med bolagsrätt, moms- och inkomstskattefrågor.

Livesändning - kurstillfället den 12 och 26 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Ulf Jansson, auktoriserad skatterådgivare och partner på BDO, kommer tillsammans med skattejuristen Henrik Ökvist, BDO, presentera senaste nytt inom bolagsrätt, moms och inkomstskattefrågor. Kursens utgångspunkt är de riktigt högaktuella och intressanta frågeställningarna, i kombination med fördjupning i inom de mest aktuella områdena vid tidpunkten för tillfället för att du som deltagare ska kunna tillhandahålla ännu bättre kvalificerad rådgivning. Vi fokuserar på nyheter inom de aktuella områdena under 2020 och vad som kommer att ske under år 2021. Inledningsvis går vi igenom alla nyheter på området, aktuella rättsfall samt ställningstagande. Under dagen varvas teori med praktiska exempel som spänner över flera områden. Nätverka och utbyt erfarenhet under en heldag med kvalificerade och erfarna kollegor från branschen. Exempel på vad som kommer att tas upp är:
 • Nyheter i regeringens höstbudget
 • Aktuella rättsfall samt kommande förändringar av 3:12 reglerna
 • Förändrat arbetsgivarbegrepp – Vilka påverkas?
 • Den stora momsreformen 2022 – Hur mycket vet vi redan?
 • Aktuella rättsfall inom Bolagsrätt – Förbjudna lån, företrädaransvar m.m
 • Kommande lagförslag inom de aktuella områdena
MÅLGRUPP Revisorer, redovisningskonsulter, skattejurister, ekonomichefer, CFO:s, controllers, bolagsjurister etc.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Henrik Ökvist
  Henrik Ökvist arbetar som skattejurist på BDO AB och har över 10 års erfarenhet av arbete med komplicerade skattefrågor. Henrik arbetar i huvudsak med rådgivning avseende inkomstbeskattning, omstruktureringar, generationsskiften samt domstolsprocesser för BDO:s kunder. Henrik har tidigare arbetat som processförare på Skatteverket och där företrätt Skatteverket i förvaltningsrätt och kammarrätt med inriktning på muntliga förhandlingar.
 • Ulf Jansson
  Ulf är partner på BDO i Stockholm och har över 20 års erfarenhet av att arbeta med företagsbeskattning och ägarfrågor. Han arbetar med en stor bredd av kunder, branscher och frågeställningar. Ulf har domstolsbakgrund och har bl.a. tjänstgjort som domare vid Förvaltningsrätten i Stockholm. Som rådgivare har Ulf en omfattande erfarenhet av arbete både med kommersiella företag och ideell verksamhet inom stiftelser, ideella föreningar och andra organisationer. Hans nyckelkompetenser återfinns inom företagsbeskattning, ägarfrågor, personalbeskattning, skatteprocesser, fastighetsbeskattning, omstruktureringar och associationsrätt. Ulf är ofta anlitad som lärare och föreläsare vid olika kurser bl.a. åt FAR Akademi – branschorganisationen för revisorer och rådgivare samt genomför även företagsanpassade utbildningar.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skatterättslig nyhetsdag 2020 – För revisorer och redovisningskonsulter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skatterättslig nyhetsdag 2020 – För revisorer och redovisningskonsulter!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar