Inga recensioner än

Skattefrågor för företag med fastigheter 2023 – De svåra frågorna

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
12 oktober, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Vi tar upp de generella och riktade ränteavdragsbegränsningarna, samt nuläget för paketeringar och bostadsförmån. Vi går också igenom aktuella rättsfall som berör beskattning av och redovisning hos företag med fastigheter. Vi tar även upp utredningar, remisser, propositioner med mera om kommande ändringar för fastigheter.

Som deltagare får du kunskap om:
 • Ränteavdragsbegränsningar
 • Paketeringar
 • Bostadsförmån
 • Praxis i redovisning och beskattning för företag med fastigheter
 • Aktuella utredningar som berör fastigheter
 • Aktuella lagstiftningsärenden som berör fastigheter
 • Beskattning och redovisning av coronastöd
Målgrupp:

Redovisningskonsulter, revisorer, rådgivare till företag med fastigheter – samt ägare till mindre eller större företag med en eller många fastigheter

Nivå/förkunskaper:

Kursen är inriktad på rättsfall och nyheter inom redovisning, beskattning och sambandsfrågor inom fastighetsområdet. Man bör ha erfarenhet av att hantera redovisning och beskattning i företag med en eller många fastigheter.

Syfte med utbildningen:

Kursen ska ge dig en helhetsbild av hur skatteregler och redovisningsregler tillämpas i praktiken av Skatteverket och domstolarna. Du ska också få en bild av vad som är på gång för regelverken inom redovisning och beskattning.

Övrigt:

Kursen är baserad på en utförlig dokumentation med presentationsbilder och källhänvisningar. Utöver det kan du med fördel komplettera med föreläsarens bok ”Fastigheter – En praktisk vägledning om redovisning och beskattning”. Andra upplagan kom ut i april 2022.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

12 oktober, 2023

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

12 oktober, 2023

 • Onlineutbildning
 • Distans

Kursledare

Peter Berg är redovisningsexpert med över 45 års erfarenhet av regelutveckling och den praktiska tillämpningen i kunduppdrag. Peter har suttit med i ledningen för Srf konsulterna under ett tiotal år. Han har också varit expert i statliga utredningar och ledamot i bl.a. BAS-kontogruppen och arbetsgrupper på Finansdepartementet, Justitiedepartementet, Näringsdepartementet och Bokföringsnämnden. Nu arbetar Peter på heltid som författare och föreläsare i företagsekonomiska ämnen. Han driver ekonomibloggen consultjourney.com.

Peter ger en lättförståelig helhetsbild som jag verkligen uppskattar. Stort tack!”

 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skattefrågor för företag med fastigheter 2023 – De svåra frågorna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights