Visa utbildning.se som: Mobil

Skattefrågor för företag med fastigheter 2022 – De svåra frågorna

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-09-27 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
9 500 SEK
2022-09-27

Stockholm
9 500 SEK
2022-09-27

Kursbeskrivning

        

Vi tar upp de generella och riktade ränteavdragsbegränsningarna, samt nuläget för paketeringar och bostadsförmån. Vi går också igenom aktuella rättsfall som berör beskattning av och redovisning hos företag med fastigheter. Vi tar även upp utredningar, remisser, propositioner med mera om kommande ändringar för fastigheter.

Som deltagare får du kunskap om:
  • Ränteavdragsbegränsningar
  • Paketeringar
  • Bostadsförmån
  • Praxis i redovisning och beskattning för företag med fastigheter
  • Aktuella utredningar som berör fastigheter
  • Aktuella lagstiftningsärenden som berör fastigheter
  • Beskattning och redovisning av coronastöd
Målgrupp: Redovisningskonsulter, revisorer, rådgivare till företag med fastigheter – samt ägare till mindre eller större företag med en eller många fastigheter Nivå/förkunskaper: Kursen är inriktad på rättsfall och nyheter inom redovisning, beskattning och sambandsfrågor inom fastighetsområdet. Man bör ha erfarenhet av att hantera redovisning och beskattning i företag med en eller många fastigheter. Syfte med utbildningen: Kursen ska ge dig en helhetsbild av hur skatteregler och redovisningsregler tillämpas i praktiken av Skatteverket och domstolarna. Du ska också få en bild av vad som är på gång för regelverken inom redovisning och beskattning. Övrigt: Kursen är baserad på en utförlig dokumentation med presentationsbilder och källhänvisningar. Utöver det kan du med fördel komplettera med föreläsarens bok ”Fastigheter – En praktisk vägledning om redovisning och beskattning”. Andra upplagan kom ut i april 2022.  

Föreläsare

  • Peter Berg
    Peter Berg är redovisningsexpert med över 45 års erfarenhet av regelutveckling och den praktiska tillämpningen i kunduppdrag. Peter har suttit med i ledningen för Srf konsulterna under ett tiotal år. Han har också varit expert i statliga utredningar och ledamot i bl.a. BAS-kontogruppen och arbetsgrupper på Finansdepartementet, Justitiedepartementet, Näringsdepartementet och Bokföringsnämnden. Nu arbetar Peter på heltid som författare och föreläsare i företagsekonomiska ämnen. Han driver ekonomibloggen consultjourney.com. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/02/Peter-Berg-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skattefrågor för företag med fastigheter 2022 – De svåra frågorna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skattefrågor för företag med fastigheter 2022 – De svåra frågorna!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skattefrågor för företag med fastigheter 2022 – De svåra frågorna från BG Institute, fyll i dina uppgifter: