Visa utbildning.se som: Mobil

Skadeståndsrättens hörnstenar

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-03-18 - Distans
Distans, Stockholm
Onlineutbildning, Öppen utbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-03-18

Stockholm
8 900 SEK
2021-03-18

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en ny kurs inom skadeståndsrätten där du får fördjupade kunskaper i fråga om praktiska skadeståndsbedömningar. Föreläsare är Marcus Radetzki.

Livesändning - kurstillfället den 18 mars kommer även att livesändas. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Detta är en kursdag om culpa-, kausalitets-, adekvans- och andra inom skadeståndsrätten centrala skadeståndsrättsliga bedömningar. Praktisk skadeståndsbedömning idag innefattar bedömningar av en mängd olika slag, men några av dessa är dock mer centrala än andra såtillvida att de aktualiseras i det stora flertalet fall och det är dessa som man under denna kursdag kommer att djupdyka i och avhandla på ett praktiskt sätt. Som deltagare får du kunskap om: Syftet med denna utbildning är att ge deltagarna fördjupade kunskaper i fråga om praktiska skadeståndsbedömningar. Under kursdagen kommer man primärt att avhandla: - culpabedömning, - kausalitetsbedömning, - adekvansbedömning samt - vissa jämkningsbedömningar Anslaget är metodologiskt och mycket praktiskt orienterat och målsättningen med kursdagen är att i möjligaste mån skildra hur man på ett systematiskt sätt bör gå till väga vid de olika bedömningarna. Ett antal olika bedömningsmodeller kommer att förmedlas med syfte att förstärka deltagarnas förmåga att genomföra vanskliga skadeståndsrättsliga bedömningar på ett rättssäkert sätt. Dessa bedömningsmodeller brukar anses vara till stor nytta vid praktisk hantering av allehanda skadeståndsärenden. Målgrupp: Kursen vänder sig till advokater, biträdande jurister, försäkringsjurister, ansvarsskadereglerare och andra befattningshavare med behov av fördjupade kunskaper i fråga om skadeståndsrättens mest centrala bedömningsmoment. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Marcus Radetzki
    Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skadeståndsrättens hörnstenar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skadeståndsrättens hörnstenar från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skadeståndsrättens hörnstenar!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar