Skadeståndsbedömning vid produktansvar – modul 3

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya utbildningsserie i praktisk skadeståndsbedömning med föreläsaren Marcus Radetzki. Denna fördjupningsdag tar specifikt sikte på skadeståndsansvar för produktskador.

Mot denna bakgrund skildras i denna modul
  • Vad som krävs för att de särskilda reglerna beträffande produktskador (PAL) alls ska äga tillämpning,
  • Vad dessa regler innebär och på vilket sätt de avviker från gängse skadeståndsregler samt
  • Innebörden av de allmänna principer som i- respektive utanför kontraktsförhållanden äger tillämpning i fråga om ansvaret för produktskador som inte regleras i PAL.
Anslaget är praktiskt orienterat. Teoretiska pass varvas med praktiska övningar. Den övergripande målsättningen är att förstärka deltagarnas förmåga att föra en övertygande argumentation i skadeärenden och tvister beträffande produktansvar. Målgrupp Denna modul vänder sig till jurister som kommer i kontakt med frågor om produktansvar. Det kan vara fråga om försäkringsjurister, ansvarsskadereglerare, regressjurister, advokater, biträdande jurister, bolagsjurister med flera. Denna utbildningsserie består av fyra olika delar, modul 1-4, som utgörs av en kursdag vardera. Modul 1 ger deltagarna en grundlig och fördjupande genomgång samt mer allmänna kunskaper i praktisk skadeståndsbedömning inom framför allt utomobligatoriska förhållanden, men till viss del även inom kontraktsförhållanden. Med stöd i modul 1 erbjuds tre fördjupningsmoduler med specifikt sikte på miljöansvar (modul 2), produktansvar (modul 3) respektive konsultansvar (modul 4). Deltagarna avgör själva vilken eller vilka av dessa fördjupningsmoduler de önskar delta i. Utbildningsserien leds av Marcus Radetzki, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, expert inom skadestånds- och försäkringsrätt och med lång erfarenhet av utbildning i näringslivet. Kursen är den tredje delen av fyra i vår utbildningsserie om skadeståndsbedömning. Vill du veta mer om kurserna i denna  utbildningsserie? Läs mer om modul 1 här och modul 2 här.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

22 februari, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

22 februari, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).

Hur uppfattas Marcus av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 6,88 av 7
Föreläsarens pedagogik: 6,71 av 7

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 7.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skadeståndsbedömning vid produktansvar – modul 3, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights