Visa utbildning.se som: Mobil

Säkerhetsjuridik – styrning och regulatoriska krav

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Distans

Kursbeskrivning

        

Cybersäkerhet är mer aktuellt än någonsin. Digitaliseringen leder till att verksamheter är beroende av IT och tillgång till information. Samtidigt utsätts svenska bolag och myndigheter för allt fler cyberattacker.

Det har vuxit fram en regulatorisk miljö kring cybersäkerhet som verksamheter måste förhålla sig till. Detta leder till att styrningen av IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare – både för att följa regelverket och skydda sin verksamhet. Kursen ger en grundläggande information både om ”best practise” styrning av IT- och informationssäkerhet och de nya regelverken kring cybersäkerhet. Som deltagare får du kunskap om:
 • En juridisk karta över säkerhetsjuridiken
  • NIS-lagen
  • GDPR
  • Säkerhetsskyddslagen
  • Cybersecurity Act
 • Certifieringar – ISO 27000 serien
 • Viktiga moment i styrning av IT- och informationssäkerhet, bland annat utifrån börsens krav på verksamhetsstyrning
Syfte med utbildningen: Att få en insyn i regelverket kring cybersäkerhet och vad detta innebär för verksamheten. Syftet är också att få förslag till hur man arbetar med styrning av IT – och informationssäkerhet för att skydda sin verksamhet och följa regelverket. Målgrupp: Advokater, bolagsjurister, verksamhetsjurister, CIO, CISO, säkerhetsansvariga och andra som arbetar med IT-säkerhet och informationssäkerhet. E-kursen genomfördes som webbinarium den 3 februari. Längden är 90 minuter.

Föreläsare

 • Agne Lindberg
  Agne Lindberg, advokat och delägare på Advokatfirman Delphi.  Ansedd som en av Sveriges ledande IT-jurister, rankad som ledande i ett flertal advokatrankningar såsom Chambers, Legal 500, Best of the Best. Agne har dessutom, som enda svensk någonsin, tilldelats Client Choice Award inom IT hela fyra år i rad, 2015, 2016, 2017 och 2018. Priset delas ut till juristbyråer och partners runt om i världen som utmärker sig särskilt inom sitt område. Agne har omfattande erfarenhet av IT-rätt och IT-avtal och har medverkat i framtagande av flera standardavtal för branschen. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2015/02/Agne-Lindberg-profil-Textad.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkerhetsjuridik – styrning och regulatoriska krav, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Säkerhetsjuridik – styrning och regulatoriska krav!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Säkerhetsjuridik – styrning och regulatoriska krav från BG Institute, fyll i dina uppgifter: