Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Risk Management och skadeståndsansvar vid fastighetsförvärv

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Kursen i Risk Management fokuserar på att genomlysa risker och ekonomiska sanktioner under hela förvärvsprocessen. Under kursdagen går vi igenom olika avtalstyper som används vid kommersiella fastighetsförvärv - avtal om fastighetsköp, bolagsandelsköp, markanvisning, entreprenadarbeten, förvaltningsavtal, konsulttjänster och hyra.

Livesändning - kurstillfället den 22 oktober kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Inom ramen för Risk Management genomlyser vi möjligheterna att föra över fastighetsköparens risker till andra avtalsparter - säljare, rådgivare, försäkringsbolag, hyresgäster, entreprenörer och förvaltare. Under dagen gör vi en 360 graders genomlysning av fastighetsinvesterarens risktagande och ansvar och de olika avtalstyper som hör samman med förvärv av fastigheter. Målet är att du som deltagare efter dagen ska ha en samlad bild över vilka risker och skadeståndsansvar som kan föras över till andra avtalsparter och de kommersiella förutsättningarna för detta. Föreläsarna kommer att ge praktiska råd och i kursmaterialet ingår användbara verktyg till stöd för deltagarnas praktiska tillämpning vid riskanalyser. Kursen täcker in ett omfattande område på en relativt hög nivå och förutsätter därmed förkunskaper om kommersiella fastighetsförvärv. Under dagen får du även kunskap om:
  • Hantering av risker och skadeståndsansvar för fastighetsköpare genom förvärvsprocessens alla steg
  • Skillnader och likheter mellan fastighetsförvärv och förvärv av olika typer av bolag
  • Möjligheterna att föra över köparens risker och skadeståndsansvar till säljare, rådgivare, försäkringsbolag, hyresgäster, entreprenörer och förvaltare

Målgrupp

Advokater, bolagsjurister, projektledare, analytiker, investerare, mäklare och andra som arbetar med kommersiella fastighetstransaktioner. Den som redan har kunskaper om regelverket kring eller praktisk erfarenhet av kommersiella fastighetsförvärv får ut mest av denna kurs  

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Jörgen Sandquist
    Advokat Jörgen Sandquist är partner vid Skierfe Advokatfirma. Han är specialiserad mot fastighetsrelaterade transaktioner och kommersiell fastighetsutveckling. 18 års erfarenhet av rådgivning till fastighetsmarknaden.
  • Sanja Sjögren
    Advokat Sanja Sjögren är partner vid Skierfe Advokatfirma. Sanja är specialiserad inom hyresrätt, kommersiell fastighetsutveckling och skadestånd i fastighetsrelaterade avtal.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Risk Management och skadeståndsansvar vid fastighetsförvärv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Risk Management och skadeståndsansvar vid fastighetsförvärv!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar