Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik för jurister

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-08-28 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Vad vi säger är viktigt, HUR kan avgöra genomslaget!

Modern forskning visar att det är så oerhört mycket mer än själva innehållet i ett anförande som påverkar mottagarens upplevelse och därmed hur ett budskap tas emot. Därmed kan god retorik vara ett direkt avgörande konkurrensmedel på en marknad där skillnaden mellan de produkter/tjänster etc som erbjuds ofta är försumbar för kunden. Inte minst gäller detta jurister. Oberoende av om kommunikationen är extern eller intern finns det ingenting som slår tydlighet rörande artikulation och uttryck i övrigt. Studier från bl a IMD och Harvard visar detta påtagligt. I många länder är därför ”speaker training” en viktig del av utbildningen för jurister. Denna kursdag kommer att hjälpa dig med retoriken kring juridiken, ge dig ett grundläggande ramverk, en ”manual”, som skänker trygghet och ökar din möjligheter att fånga och fängsla, att nå fram med största möjliga effekt samt att, oavsett talarsituation, utstråla estradpondus och inge förtroende med eller utan tekniska hjälpmedel.    

Föreläsare

  • Per Furumo
    Per Furumo är konsult i muntlig kommunikation, retorik och presentationsteknik. Bland Pers uppdragsgivare finns många större företag och organisationer, bland andra flera av landets ledande juristbyråer. Tillsammans med oss på BG Institute har Per tidigare hållit kurser i retorik. En nyhet i vårt utbud är kursen Effektiv presentationsteknik. Per Furumo är ursprungligen sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har omvandlat och förpackat sina kunskaper till presentationsteknik för näringslivet. Sedan 2010 medverkar Per kontinuerligt i Advokatsamfundets utbildningar. BG Institutes nya kurs med Per Furumo är starkt efterfrågad av våra kunder. Innehållet är allmängiltigt och praktiskt inriktat och ger kursdeltagaren en bättre förmåga att förmedla budskap på framgångsrikt sätt.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik för jurister, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik för jurister!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören