Visa utbildning.se som: Mobil

Rättspsykiatriska bedömningar – beteendestörning i juridisk kontext

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-11-07 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Vi presenterar vår helt nya kurs, Rättspsykiatriska bedömningar – beteendestörning i juridisk kontext, med Marianne Kristiansson.

Den aktuella kursen har som syfte att förmedla kunskap om den rättspsykiatriska undersökningsprocessen i Sverige samt ramen för bedömningar i det rättspsykiatriska sammanhanget. Du kommer som deltagare att få träffa ett rättspsykiatriskt utredningsteam från Rättsmedicinalverket. Du kommer ha möjligheter att före kursen sända in egna frågor som vi sedan diskuterar under kursen. Kursen kommer att beskriva vilka typer av beteendeavvikelser som kan komma att utgöra allvarlig psykisk störning i brottsbalkens mening. Begreppet psykisk störning i brottsbalken kommer också att beröras. Slutligen diskuteras riskbedömningar inför rekommendation om rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Som deltagare får du kunskap om:
  • Rättspsykiatrisk undersökningsprocess
  • Allvarlig psykisk störning i det juridiska sammanhanget och det absoluta fängelseförbudet
  • Riskbedömning – Rättspsykiatrisk vård med eller utan särskild utskrivningsprövning
Målgrupp: Advokater och andra jurister som arbetar med straffrätt, domare, åklagare  

Föreläsare

  • Marianne Kristiansson
    Marianne Kristiansson, leg. läkare, överläkare och specialist i rättspsykiatri, verksamhetschef vid Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska avdelning i Stockholm. Dessutom vetenskapligt råd i rättspsykiatri vid Socialstyrelsens rättsliga råd och adjungerad professor i rättspsykiatri vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, programområde social och rättspsykiatri, Karolinska institutet. Expert i bl a Psykiatrilagsutredningen (SOU 2012:17). Just nu är Marianne aktuell med kursen Rättspsykiatriska bedömningar – beteendestörning i juridisk kontext.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Rättspsykiatriska bedömningar – beteendestörning i juridisk kontext, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Rättspsykiatriska bedömningar – beteendestörning i juridisk kontext!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören