Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Processrättslig nyhetsdag 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-26 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till BG Institutes årligen återkommande nyhetsdag med syftet att ge dig kunskap om den senaste utvecklingen inom processrätten – med inriktning på betydelsen för det praktiska rättslivet.

Livesändning - kurstillfället den 26 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Föreläsare under dagen är advokaten Robin Oldenstam och lagmannen Magnus Widebeck. Frågeställningarna under nyhetsdagen är baserade på nyheter inom lagstiftning, domstolspraxis och best practice bland ombud och skiljemän under året som gått. "Vill man säkerställa att man inte missat något viktigt avgörande eller någon konsekvens av ett viktigt avgörande, finns ett gott råd: gå kursen." - Magnus Widebeck Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Under nyhetsdagen 2019 behandlade föreläsarna bland annat: • Ny lagstiftning och rättspraxis av betydelse för det praktiska rättslivet • Prop. 2017/18:257 om moderniseringen av lagen om skiljeförfarande • Trender inom best practice. Hur gör ombuden? Hur gör skiljemännen? Syftet med denna kurs är att ge deltagarna en överblick av senare tids utveckling inom processrätten, en överblick som är rykande färsk på kursdagen.

Målgrupp

Advokater och andra jurister som processar inför domstol och skiljenämnd

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Robin Oldenstam
    Robin Oldenstam är advokat specialiserad på skiljeförfaranden och kommersiella domstolsprocesser. Robin Oldenstam leder Mannheimer Swartlings internationella skiljedomsverksamhet och har närmare 20 års praktisk erfarenhet som ombud i domstol och inför skiljenämnder i Sverige och utlandet. Robin är ansvarig för advokatsamfundets obligatoriska delkurs om processföring och föreläser vid bl.a. Stockholms universitet och Handelshögskolan i Göteborg. Han anlitas ofta som skiljeman och rankas konsekvent som en av de ledande inom tvistlösning i Sverige. Robin Oldestam håller i kursen Praktiskt processande för framgång hos BG Institute.
  • Magnus Widebeck
    Lagmannen Magnus Widebeck, Nyköpings tingsrätt. Magnus har arbetat på advokatbyrå och varit chefsrådman på Stockholms tingsrätt. Han har också varit justitieråd i Högsta domstolen. Mest känd är Magnus som framstående lagman för Nyköpings tingsrätt, men han är också en av Sveriges två dispaschörer. Vid sidan av det är Magnus en populär föreläsare, medlare och skiljedomare.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Processrättslig nyhetsdag 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Processrättslig nyhetsdag 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar