Visa utbildning.se som: Mobil

Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet – fördjupningskurs

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-02-07 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

I denna kurs får du möjlighet att fördjupa dig i processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet. Under dagen ligger fokus vid avgörande kriterier vid domstolens ställningstagande om vårdnad och boende, processen i mål enligt 6 kap. FB och om verkställighet enligt 21 kap. FB  bland annat.

Kursen behandlar främst processrättsliga frågor i mål om vårdnad, boende och umgänge samt i ärenden om verkställighet av sådana avgöranden. Även frågor om bedömningsgrunder för domstolens ställningstaganden kommer under dagen att diskuteras. Flera delar i kursen bygger på ett aktivt deltagande från deltagarna. Det finns möjlighet att lämna in frågeställningar till föreläsaren före kursen, dock senast 14 dagar i förväg. Frågor eller förslag på diskussionsämnen skickas till kursinformation@bginstitute.se och vidarebefordras sedan till föreläsaren. Som deltagare får du kunskap om:
  • Avgörande kriterier av betydelse vid domstolens ställningstagande till frågor om framför allt vårdnad och boende
  • Fördjupad kunskap om processen i mål enligt 6 kap. FB
  • Fördjupad kunskap om processen i ärenden om verkställighet enligt 21 kap. FB
  • Innehållet i de lagförslag som blivit resultatet av 2014 års vårdnadsutredning (SOU 2017:6 Se barnet)*
*detta beror på om det finns något färdigt lagförslag efter 2014 års Vårdnadsutrednings betänkande. I så fall kommer de föreslagna lagändringarna att behandlas. I annat fall kommer ersätts punkten av ett seminarieövningsmoment med diskussioner utifrån exempelfall. Målgrupp Denna kurs riktar sig till advokater och andra jurister som sysslar med familjerätt men även till domare som i sin yrkesutövning sysslar med familjerätt och familjerättssekreterare.

Föreläsare

  • Mats Sjösten
    Mats Sjösten, lagman vid Varbergs tingsrätt och jur. lic. i civilrätt. Författare till boken Vårdnad, boende och umgänge. Mats har mycket stor och bred erfarenhet av vårdnadsfrågor, bland annat genom att han förenar sitt teoretiska kunnande med tillämpning av reglerna i praktiken i sitt arbete som domare. Mats har mångårig erfarenhet som föreläsare och undervisar i familjerätt hos BG Institute och Domstolsakademin. Mats har varit utredningssekreterare i Vårdnadstvistutredningen (1998 års reform av reglerna i 6 kap. föräldrabalken) och expert, exempelvis i 2002 års Vårdnadsutredning (2006 års vårdnadsreform).

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet – fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Processen i mål om vårdnad, boende och umgänge samt verkställighet – fördjupningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören