Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Presentationsteknik

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
7 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-10 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Välkommen till en kurs i presentationsteknik. Kursen, under ledning av Jenny Rosqvist, ger dig praktiska och erkända retoriska metoder att använda när du i din yrkesroll håller i möten med klienter, föredrag, extern och interna presentationer.

Livesändning - kurstillfället den 10 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Att vara en god talare har bara fördelar. Oavsett om du kämpar för att slippa ta disken en kväll eller för att få dina kollegor förstå att din strategi är den bästa, så handlar det alltid om att kunna engagera och övertyga. Denna kurs riktar sig till dig som i ditt arbete ofta ställs inför situationer då din förmåga att tala inför grupp och hålla presentationer ställs på prov. Ditt innehåll kan i princip vara vad som helst. Det är huruvida du lyckas engagera, övertyga och inspirera dina lyssnare som i slutändan spelar roll. Målet med denna kurs i presentationsteknik är att du ska få verktyg och kunskap så att du kan känna dig säkrare på hur du kan bygga och framföra olika typer av föredrag och presentationer där du når fram med sitt budskap. Vi kommer även ge dig insikt i vad ”goda talare” gör och hur du kan ta efter deras tekniker så att du kan känna dig säkrare och få fram ditt budskap och få gehör för dina idéer och förslag när du talar inför olika grupper och lyssnare från ledningsgrupp, medarbetare eller externa kunder. Kursen går igenom förberedelsefasen, som lägger grunden för en framgångsrik presentation oavsett om det handlar om att argumentera för svåra beslut såsom att avsluta en provanställning, avskeda en person eller genomföra ett målinriktat personalmöte. Ett avsnitt om hur man bör tänka när man presenterar för olika gruppstorlekar och hur man kan arbeta när man ska framföra feedback ingår också. Dessutom kommer Jenny att behandla hur den muntliga presentationen ska samspela med den visuell, till exempel PowerPoint, på ett bra sätt.   Kursens innehåll i korthet:
  • Viktiga bitar i förberedelsefasen
  • Vad minns lyssnarna och hur kan du hålla dem uppmärksamma?
  • Kroppsspråk och röst
  • Att hantera nervositet
  • Att skapa och presentera slides (ex. PowerPoint)
  • Att ge feedback på ett konstruktivt sätt
Målgrupp: Personer som i sin yrkesroll håller i presentationer som tex HR, jurister och advokater som processar, ekonomer etc. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Jenny Rosqvist
    Jenny har arbetat som utbildare i retorik sedan 2005 och driver sedan 2011 utbildningsföretaget Retorikutbildning.se på heltid. Hon har tidigare arbetat på högskola som föreläsare, kursansvarig och kursutvecklare men arbetar nu gentemot företag, myndigheter och organisationer. Jenny togexamen från Retorik­konsultprogrammet. Tidigare har hon studerat språk i England och Sverige vilket har gjort att hennes specialitet är utbildningar som förenar den muntliga retoriken med den skriftliga.  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Presentationsteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Presentationsteknik från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Presentationsteknik!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar