Partnering i entreprenader

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 september, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Trots att partnering introducerades i den svenska byggbranschen redan under sent 1990-tal är det fortfarande ett område som få behärskar, trots att allt fler byggprojekt handlas upp som partnering- eller samverkansentreprenader. Med vad har denna projektform för särdrag, hur ska avtalsvillkoren utformas och vad är framgångsfaktorerna för ett lyckat projekt?

Välkommen till vår nya kurs med föreläsaren advokat Per Vestman som kommer att ge dig de bästa tipsen samt redogör för hur du kan undvika fällorna och fallgroparna. Vi går igenom framväxten av partnering inom den svenska bygg- och anläggningssektorn och skapar förståelse för vilka typer av projekt som är lämpliga att driva i partnering. Det görs en genomgång av viktiga komponenter i avtal för partnering med Byggherrarnas mallkontrakt som utgångspunkt för innehållet i ett kontrakt. Vi gör även en översiktlig genomgång av hur LOU/LUF påverkar en upphandling av partneringprojekt. Vidare fördjupar vi oss i de särskilda frågor och särdrag som måste regleras för att främja samarbete och skapa incitament mellan parterna såsom fasindelning, samverkansformer och ersättningsformer. Under kursen görs även en genomgång av grundläggande och strategiska framgångsfaktorer för lyckade partneringprojekt.    Som deltagare får du kunskap om
  • När är partnering lämpligt
  • Hur utformar man avtal för att uppnå projektets mål?
  • Vilka är de kritiska frågorna för ett framgångsrikt partneringprojekt?
Målgrupp Kursen vänder sig till de som är delaktiga i upphandling och/eller genomförenade av entreprenadprojekt med partnering. Dels t.ex. teknikkonsulter, upphandlingschefer och andra upphandlare, fastighetschefer, VD, projektledare eller andra ansvariga inom bygg, entreprenad och fastighet, dels bolagsjurister, kommun- och regionjurister, advokater och biträdande jurister. Nivå Grundläggande kunskaper i entreprenadrätt.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

27 september, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

27 september, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Per Vestman är advokat och delägare på Foyen Advokatfirma. Han är inriktad på entreprenad- och konsulträtt samt tvistelösning inom dessa nämnda områden. Per har också erfarenhet som föreläsare inom upphandlings-, entreprenad- och konsulträtt sedan ca 15 år tillbaka.

Hur uppfattas Per av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 7 av 7
Föreläsarens pedagogik: 6,33 av 7

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 7.

Han undervisar främst praktiker i branschen som entreprenörer, beställare, upphandlare och teknikkonsulter men föreläser även i den akademiska världen inom ramen för juristutbildningen i Lund och på olika tekniska högskolor. Därtill håller Per föredrag inom mina områden för klienter och för branschförbund och intresseorganisationer på mässor, förbund- och branschsammankomster etc.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Partnering i entreprenader, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
-
25 jan 2022

nollkommentar

BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights