Visa utbildning.se som: Mobil

Pandemiklausuler i framtidens avtal – att gardera sig inför nya utbrott

BG Institute
Kort om utbildningen
3 990 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-26 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Coronapandemin tog världen på sängen och ställde juridiken på sin spets. Oförberedda och under extrem press tvingades bolag och inte minst jurister ta ställning till en rad nya juridiska frågor.

Vad innebar den uppkomna situationen på avtalsrättens område när det gäller till exempel force majeure, ansvarsbegränsningar och skadestånd? Samtidigt stod det klart att ytterst få avtalsparter ens hade räknat med de effekter som en pandemi skulle kunna föra med sig. Idag förstår vi vikten av att, genom särskilda avtalsvillkor, gardera sig inför nya utbrott och framtida pandemier. Hur kan man minimera skadan genom att ta in pandemiklausuler i avtal? När bör och kan sådana klausuler användas och hur bör de utformas? Hur löser man på bästa sätt tvister som uppkommer till följd av en pandemisituation? Som deltagare får du kunskap om:
 • Vad som gäller i brist på särskild avtalsreglering i en pandemisituation.
 • Vad man kan göra kontraktsvis för att gardera sig inför framtida utbrott och pandemier.
 • Hur tvister som uppkommer till följd av en pandemi kan och bör lösas.
Mål med utbildningen: Att tillhandahålla ett konkret stöd inför avtalsrättsliga överväganden och beslut på affärsjuridikens område. Målgrupp:                                                                                              Yrkesverksamma jurister – advokater och bolagsjurister – samt personer i ledande befattning inom näringsliv och organisationer som arbetar med avtal i affärsförhållanden. Kursen spelades in 25 september och är ca 90 min + quiz Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Stefan Lindskog
  Stefan Lindskog, fd Justitieråd och fd ordförande i HD. Han har varit sakkunnig och expert i olika statliga utredningar, bland annat Förmånsrättskommittén och Revisionsbolagsutredningen. Stefan Lindskog har under flera år samarbetat med BG Institute och genomfört ett antal kurser både ensam och tillsammans med kollegor. Stefan får alltid högsta betyg från våra deltagare och är en av de mest efterfrågade föreläsarna hos BG Institute. Just nu är Stefan Lindskog aktuell med kursen HDs praxis under senare år när det gäller förmögenhetsrätten.
 • Axel Calissendorff
  Axel Calissendorff, advokat och partner hos Calissendorff Advokatbyrå. Hans expertis ligger vid bolagsstyrning, tvistelösning, M&A, samt immaterialrätt och yttrandefrihetsfrågor. Sedan Axel Calissendorff blev klar med sina juridikstudier vid Stockholms universitet 1978 har hans namn kopplats till några riktiga tungviktare på området. Efter framgångsrika år hos Mannheimer/Swartling som kulminerade i delägarskap, valde Axel 2005 att lämna byrån för finska Roschier. Där har han gått från att ha varit CO-senior partner till att från och med 2009 vara senior partner. Att Axels karriär är något utöver det vanliga kan konstateras vid närmare granskning. Inte bara har han spelat en aktiv roll i etableringen utav Mannheimer/Swartling (1981 till 2005), utan han har även suttit som ordförande i Advokatsamfundet under åren 2001 till 2004. När Bengt Ljungkvist lämnade tjänsten som hovauditör kallade H.M. Konungen till sig Axel Calissendorff med erbjudandet att bli efterträdare. Axel tackade ja, vilket innebär att han sedan 2009 är kungafamiljens och riksmarskalksämbetets advokat. Efter mer än 30 år som jurist är Axel mycket eftertraktad som rådgivare vid juridiska dilemman och bryderier, vilket har lett till att han sitter med i styrelser hos flera stora organisationer. Som hovauditör sedan 2009 behandlar Axel Calissendorff även frågor som rör fastighetsrätt, arrenden och stiftelser.
 • Stefan Wahlberg
  Stefan Wahlberg är fd. chefredaktör för Dagens Juridik och nuvarande senior advisor för Blendow Group. Stefan har även en gedigen bakgrund som journalist.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Pandemiklausuler i framtidens avtal – att gardera sig inför nya utbrott, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Pandemiklausuler i framtidens avtal – att gardera sig inför nya utbrott från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Pandemiklausuler i framtidens avtal – att gardera sig inför nya utbrott!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar