Visa utbildning.se som: Mobil

Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff

BG Institute
Kort om utbildningen
5 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-10 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Genom denna e-kurs lär du dig vilka grundvalar som påföljdssystemet vilar på. Du får också en rad tips om hur du som försvarare bör argumentera inför rätten i påföljdsfrågan och om hur du på bästa sätt kan tillvarata din klients intresse av att få en så lindrig påföljd som möjligt.

Denna kurs handlar om straffvärdeproblematiken och annat som har betydelse för utmätandet av straff. Det rör sig bl.a. om hur man bedömer straffvärdet i olika standardfall, vad som krävs i fråga om subjektiv täckning av straffvärdeomständigheter samt om försvårande respektive förmildrande omständigheter. Frågan om återfallets betydelse för straffmätningen tas upp liksom de viktiga billighetsskälen i 29 kap. 5 § BrB som kan påverka både straffmätningen och påföljdsvalet. Slutligen behandlas de regler som gäller för ungdomsreduktion vid straffmätningen. Reglerna om påföljdsbestämning kan betraktas som någon form av juridikens färskvara. Det betyder att lagändringar är tämligen vanliga, men att det också sker en betydande rättsutveckling i praxis. Kurserna bygger därför i stor utsträckning på olika vägledande rättsfall från HD.

Innehåll i e-kursen

  • Straffvärdet i olika standardfall
  • Subjektiv täckning av straffvärdeomständigheter
  • Försvårande respektive förmildrande omständigheter
  • Återfallets betydelse för straffmätningen
  • De s.k. billighetsskälen
  • Ungdomsreduktionen
   

KURSBESKRIVNING

  Här hittar du fortsättningskursen - Påföljdsbestämning för försvarare  - de regler som har betydelse för valet av påföljd Omfattar 2,5 utbildningstimmar inklusive kunskapsfrågor. E-kursen är inspelad hösten 2019.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Martin Borgeke
    Martin Borgeke, före detta justitieråd och ledamot av Högsta domstolen, är expert inom straffrätt. Martin Borgeke har föreläst hos BG Institute under många år och får ständigt höga betyg från utvärderingar. Martin är författare till boken Att bestämma påföljd för brott (3 uppl. 2016) , huvudförfattare till boken Studier rörande påföljdspraxis m.m. (6 uppl. 2018), samt författare och medförfattare till ett flertal uppsatser i främst straffrättsliga ämnen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar