Visa utbildning.se som: Mobil

Påföljdsbestämning för försvarare – psykiskt störda lagöverträdare, påföljder för unga och 34 kap. BrB

BG Institute
Kort om utbildningen
Halvdag
5 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-02-26 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Denna e-kurs med f.d. justitieråd Martin Borgeke är en fristående påbyggnad till Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff och Påföljdsbestämning för försvarare – de regler som har betydelse för valet av påföljd.

Genom kurserna lär du dig vilka grunder som påföljdssystemet vilar på. Du får också en rad tips om hur du bör argumentera inför rätten i påföljdsfrågan och om hur Du på bästa sätt kan tillvarata din klients intresse av att få en så lindrig påföljd som möjligt. Denna delkurs fokuserar på frågor om psykiskt störda lagöverträdare samt på de särregler som gäller för ungdomar. Här tas också upp reglerna i 34 kap. BrB om ny påföljdsbestämning efter tidigare dom. En viktig del av detta kursavsnitt rör vad som gäller i fråga om bevisbörda och beviskrav beträffande sådant som har att göra med påföljdsbestämningen och vad som krävs av en försvarare för att förmildrande omständigheter och billighetsskäl ska få genomslag. Här diskuteras också betydelsen av prejudikat och hur vägledande avgöranden från HD bör tolkas. Likaså tas det upp vad som gäller i fråga om legalitetsprincipen på påföljdsområdet. Reglerna om påföljdsbestämning kan betraktas som någon form av juridikens färskvara. Det betyder att lagändringar är tämligen vanliga, men att det också sker en betydande rättsutveckling i praxis. Kurserna bygger därför i stor utsträckning på olika vägledande rättsfall från HD. INNEHÅLL I E-KURSEN:
  • Frågor om psykiskt störda lagöverträdare
  • Särregler som gäller för ungdomar
  • 34 kap. BrB om ny påföljdsbestämning efter tidigare dom
  • Bevisbörda och beviskrav
  • Tolkning och betydelsen av prejudikat
  • Legalitetsprincipen på påföljdsområdet
  • Vad som krävs för att förmildrande omständigheter och billighetsskäl ska få genomslag
E-kursen omfattar ca 3 utbildningstimmar inklusive kunskapsfrågor. OBS! Denna e-kurs är ej ännu inspelad.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Martin Borgeke
    Martin Borgeke, före detta justitieråd och ledamot av Högsta domstolen, är expert inom straffrätt. Martin Borgeke har föreläst hos BG Institute under många år och får ständigt höga betyg från utvärderingar. Martin är författare till boken Att bestämma påföljd för brott (3 uppl. 2016) , huvudförfattare till boken Studier rörande påföljdspraxis m.m. (6 uppl. 2018), samt författare och medförfattare till ett flertal uppsatser i främst straffrättsliga ämnen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Påföljdsbestämning för försvarare – psykiskt störda lagöverträdare, påföljder för unga och 34 kap. BrB, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Påföljdsbestämning för försvarare – psykiskt störda lagöverträdare, påföljder för unga och 34 kap. BrB från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Påföljdsbestämning för försvarare – psykiskt störda lagöverträdare, påföljder för unga och 34 kap. BrB!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar