Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Påföljdsbestämning för försvarare – de regler som har betydelse för valet av påföljd

BG Institute
Kort om utbildningen
5 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-10-30 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Denna e-kurs med f.d. justitieråd Martin Borgeke är en fristående påbyggnad till Påföljdsbestämning för försvarare – vad som har betydelse för utmätandet av straff.

Genom dessa kurserna lär du dig vilka grundvalar som påföljdssystemet vilar på. Du får också en rad tips om hur du som försvarare bör argumentera inför rätten i påföljdsfrågan och om hur du på bästa sätt kan tillvarata din klients intresse av att få en så lindrig påföljd som möjligt. Denna kurs omfattar de regler som har betydelse för valet av påföljd, dvs. för frågan om påföljden ska bli fängelse eller ett alternativ till fängelse, främst villkorlig dom eller skyddstillsyn. Här ingår frågor om påföljdernas inbördes stränghet och om uppdelat påföljdsval. Den centrala påföljdsvalsregeln i 30 kap. 4 § BrB gås igenom noggrant, särskilt betydelsen av brottslighetens art för påföljdsvalet. Också i denna del behandlas betydelsen av den tilltalades ungdom. Slutligen redovisas de regler som gäller för kontraktsvård, samhällstjänst och fängelse enligt 28 kap. 3 § BrB. Reglerna om påföljdsbestämning kan betraktas som någon form av juridikens färskvara. Det betyder att lagändringar är tämligen vanliga, men att det också sker en betydande rättsutveckling i praxis. Kurserna bygger därför i stor utsträckning på olika vägledande rättsfall från HD.

Innehåll i e-kursen

 • Påföljdernas inbördes stränghet
 • Gemensam påföljd eller uppdelat påföljdsval?
 • Centrala påföljdsvalsregeln i 30 kap. 4 § BrB
 • Brottslighetens art
 • Betydelsen av den tilltalades ungdom
 • Valet mellan villkorlig dom och skyddstillsyn
 • De särskilda skälen för villkorlig dom respektive skyddstillsyn
 • Skyddstillsyn och fängelse enligt 28 kap. 3 § BrB
 • Kontraktsvård, samhällstjänst och fängelse enligt 28 kap. 3 § BrB
  Denna e-kurs omfattar 3 utbildningstimmar inklusive kunskapsfrågor. E-kursen är inspelad hösten 2019.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Martin Borgeke
  Martin Borgeke, före detta justitieråd och ledamot av Högsta domstolen, är expert inom straffrätt. Martin Borgeke har föreläst hos BG Institute under många år och får ständigt höga betyg från utvärderingar. Martin är författare till boken Att bestämma påföljd för brott (3 uppl. 2016) , huvudförfattare till boken Studier rörande påföljdspraxis m.m. (6 uppl. 2018), samt författare och medförfattare till ett flertal uppsatser i främst straffrättsliga ämnen.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Påföljdsbestämning för försvarare – de regler som har betydelse för valet av påföljd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Påföljdsbestämning för försvarare – de regler som har betydelse för valet av påföljd!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar