Visa utbildning.se som: Mobil

Offentliga uppköpserbjudanden

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-03-25 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Reglerna om offentliga uppköpserbjudanden (takeovers) är en av grundstenarna på aktiemarknaden. Reglerna finns i lag och självreglering och därutöver finns en mycket omfattande praxis från Aktiemarknadsnämnden.

Kursen erbjuder dels en översikt över det svenska regelverket inklusive en utblick på regleringen i Storbritannien och USA, dels en mer detaljerad genomgång av de mest centrala delarna inklusive reglerna om budplikt. Som deltagare får du kunskap om:
  • Strukturen på regleringen av offentliga uppköpserbjudanden
  • Regler om offentliga uppköpserbjudanden för bolag på börser och handelsplattformar
  • Relevant praxis från Aktiemarknadsnämnden
Målgrupp: Advokater, biträdande jurister, revisorer, finansiella rådgivare – som arbetar med börsbolag

Föreläsare

  • Rolf Skog
    Rolf Skog, ekon. lic. och jur. kand., är expert i bolagsrätt och börsrätt. Han har tidigare varit sekreterare i bland annat Aktiebolagskommittén och senare ansvarat för en rad utredningar inom sina specialområden. Han är vidare direktör i Aktiemarknadsnämnden och adjungerad professor vid Göteborgs universitet. Han är också författare till flera böcker och ett stort antal artiklar i svenska och utländska tidskrifter. Rolf har samarbetat med BG Institute under många år och har utbildat tusentals deltagare i bolagsrättsliga frågor med genomgående höga betyg i kursutvärderingar. Just nu är Rolf aktuell med kursen Kvalificerad aktiebolagsrätt - fallbaserad tvådagarskurs i seminarieform och Från privat bolag till börsbolag.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Offentliga uppköpserbjudanden, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Offentliga uppköpserbjudanden!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3367 recensioner.
Alla recensioner för arrangören