Visa utbildning.se som: Mobil

Nyhetsdag i Redovisning 2021

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-11-17 - Distans
Distans, Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
8 900 SEK
2021-11-17

Stockholm
8 900 SEK
2021-11-17

Göteborg
8 900 SEK
2021-11-18

Kursbeskrivning

        

Vad är nytt och vad är på gång inom lagstiftning och normgivning vid redovisning? Denna kurs är för dig som vill ta del redovisningsnyheter för onoterade företag och deras kopplingar till skatterätten och praktisk hantering enligt BAS-kontoplanen. Kursen kommer gå igenom redovisningsnyheter för onoterade företag från bland andra Bokföringsnämnden och BAS‐kontogruppen samt aktuella rättsfall om redovisning.

[video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/11/Trailer-nyhetsdag-redovisning-2021.mp4"][/video] Livesändning - kurstillfället den 17 november 2021 kommer även att livesändas via Zoom. Efter genomförd kurs har du tillgång till en inspelad version i 30 dagar. Du behöver således inte vara på plats för att delta och kan även delta i efterhand. Läs mer här! Genomgången görs med en helhetssyn, där redovisningsnyheternas kopplingar till skattereglerna diskuteras och hur nyheterna kan hanteras praktiskt, till exempel enligt BAS‐kontoplanen. Vilka val kan vi göra? Fördelar och nackdelar? Nyheter från Rådet för finansiell rapportering berörs också, med fokus på hur redovisningsreglerna för onoterade företag kan komma att påverkas. Kursen ger dig en bra orientering både om nya regler och om tillämpningen av dem. Vi illustrerar tillämpningen med praktiska exempel och rättsfall. Från regler till bokföring. Från bokslut till deklaration. Det exakta innehållet fastställs i nära anslutning till nyhetsdagen, för att vara så aktuellt som möjligt. Vi går igenom bland annat följande. • Nyheter i lagstiftningen • Nytt från Bokföringsnämnden (BFN) • Nytt från BAS-kontogruppen • Nytt från Rådet för finansiell rapportering (RFR) • Hur påverkas redovisningen av ”Nya skatteregler för företagssektorn” • Hur påverkas onoterade företag av vad som händer inom IASB, EU och RFR? • Rättsfall på redovisningsområdet   Målgrupp: Redovisningskonsulter, revisorer, ekonomichefer, redovisningsansvariga, skatteansvariga, skatterådgivare, controllers och andra som behöver vara uppdaterade på redovisningsområdet och dess skattekopplingar. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Peter Berg
    Peter Berg är auktoriserad redovisningskonsult med 44 års erfarenhet av regelutveckling och den praktiska tillämpningen i kunduppdrag. Peter har suttit med i ledningen för Srf konsulterna under ett tiotal år. Han har också varit expert i statliga utredningar och ledamot i bl.a. BAS-kontogruppen och arbetsgrupper på Finansdepartementet, Justitiedepartementet, Näringsdepartementet och Bokföringsnämnden. Nu arbetar Peter på heltid som föreläsare i företagsekonomiska ämnen och som författare. [video width="1280" height="720" mp4="http://www.bginstitute.se/wp-content/uploads/2020/02/Peter-Berg-profil.mp4"][/video]

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nyhetsdag i Redovisning 2021, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhetsdag i Redovisning 2021!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nyhetsdag i Redovisning 2021 från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar