Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Nyhetsdag i GDPR 2020

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
8 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-12-01 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Kommande starter
Göteborg
8 900 SEK
2020-12-08

Stockholm
8 900 SEK
2020-12-01

Kursbeskrivning

        

Under denna nyhetsdag uppdaterar vi dina kunskaper inom GDPR med in inblick i bland annat trender, nya tillsynsavgöranden med mera.

Livesändning - kurstillfällena den 1 och 8 december kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Observera att alla nyhetsdagar på BG Institute utgår från aktuella rättsfall, lagändringar och trender. Agendan för nyhetsdagarna kommer därför inte att fastställas slutgiltigt förrän efter sommaren. Dagen inleds med att föreläsarna kort går igenom reglerna i GDPR samt de mest centrala nationella kompletterande reglerna i Sverige. Vidare tas trender i hantering av personuppgiftsfrågor och nyheter från tillsynsmyndighetens arbete i Sverige samt Europeiska Dataskyddsstyrelsen upp. Därefter redogörs för viktiga ställningstaganden m.m. från den svenska tillsynsmyndigheten samt den Europeiska Dataskyddsstyrelsen. I mån av tid berörs även vissa tillsynsbeslut och liknande från andra EU-medlemsstater. Som deltagare får du kunskap om:
  • Hur man hanterar nya och förändrade behandlingar av personuppgifter i verksamheten
  • Tillsyn av Datainspektionen
  • Trender och nyheter
  • Aktuell lagstiftning
  • Praxis

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Johan Sundberg
    Johan Sundberg, advokat och delägare vid DLA Piper. Johan leder DLA Pipers svenska grupp för personuppgiftsfrågor. Han bistår ett stort antal svenska och internationella företag med personuppgiftsfrågor rörande anställda, Pul-revisioner, frågor om internationell överföring av personuppgifter, incidenthantering (data breach), screening mot s.k. sanktionslistor, förhandlingar och upprättande av personuppgiftsbiträdesavtal, m.m. Johan är även externt personuppgiftsombud för ett antal företag och medförfattare till boken ”Scandinavian Employment Law”. Johan Sundberg föreläser hos BG Institute i kursen Dataskyddsförordningen – fördjupning, strategi och nationell reglering samt Den nya dataskyddsförordningen för dig inom HR tillsammans med Johan Thörn och i kursen Arbetsrättsliga nyheter 2017 tillsammans med Mats Borgström och Sofia Rasmusson. Johan Sundberg is the head of the data privacy group of DLA Piper Sweden Law Firm. He advises a number of Swedish and multinational companies in relation to employee related data privacy issues such as mapping and GAP-analysis in preparation of the upcoming GDPR as well as measures to remedy gaps, whistleblowing, data breach handling, data privacy audits, international data transfer issues, screening against sanctions lists, negotiations and drafting of data processor agreements, and more. He also has extensive experience advising clients in relation to termination due to redundancy and personal reasons, dismissals and loyalty issues. He also regularly assists clients in drawing up employment contracts for managing directors and other employees. Johan is also a co-author of the book “Scandinavian Employment Law”.
  • Johan Thörn
    Johan Thörn är advokat med erfarenhet av många olika typer av arbetsrättsliga frågor. Han bistår svenska och internationella företag med arbetsrättslig rådgivning särskilt i förhållande till omstruktureringar, övergång av verksamhet, upprättande av anställningsavtal, lojalitetsfrågor och fackliga förhandlingar. Johan har företrätt klienter i arbetsrättsliga tvister i såväl tingsrätt som i Arbetsdomstolen. Johan ingår i byråns arbetsrättsgrupp, där han arbetar med frågor kring anställningsavtal, uppsägningar på grund av personliga skäl och arbetsbrist samt lojalitetsfrågor. Därutöver är han specialiserad i frågor om behandling av personuppgifter.
  • Daniel Eriksson
    Daniel Eriksson, advokat vid DLA Piper.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nyhetsdag i GDPR 2020, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhetsdag i GDPR 2020!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar