Visa utbildning.se som: Mobil

Nya konsumentregler – nu införs böter vid brott mot konsumentreglerna

BG Institute
Kort om utbildningen
2 490 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-01-15 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Det har blivit allt viktigare att följa konsumentreglerna. Många nya skärpta regler har redan börjat gälla och allt fler nyheter är på gång.

Den som bryter mot reglerna riskerar böter upp till 4 % av koncernomsättningen – samma regler som vi känner igen vid brott mot GDPR. Myndigheter kan även genomföra dolda testköp för att kontrollera om företag följer reglerna. Andra nyheter införs om informationskrav och dessutom föreslås en helt ny konsumentköplag börja gälla. Missa inte detta webbinarium där två av Advokatfirman Delphi experter på konsumenträtt sammanfattar de viktigaste nyheterna inom ett av juridikens mest expansiva områden. Som deltagare får du kunskap om:
 • Nya regler om sanktionsavgifter
 • Myndigheternas nya befogenheter
 • Nya regler om kundrecensioner och prissänkningar
 • En ny konsumentköplag med regler om bl.a. varor med digitala delar
Målgrupp: E-kursen riktar sig till dig som behöver ha koll på och följa konsumentreglerna i ditt arbete, t.ex. bolagsjurist, marknadsansvarig, kundansvarig eller som har en ledande ställning i ett konsumentbolag. Syfte med e-kursen: Som deltagare kommer du få kunskap om vad ni som företag behöver göra för att följa de nya reglerna och hur ni undviker sanktioner. Kursinnehåll och upplägg:
 • Kort introduktion till konsumentjuridiken
 • Nya sanktionsavgifter och myndigheternas tillsyn
 • Regler som nyligen har börjat gälla
 • Nya konsumentköplagen
 • Checklista – att tänka på
E-kursen genomfördes som webbinarium den 9 februari. E-kursens längd är 90 minuter.

Föreläsare

 • Agnes Hammarstrand
  Agnes Hammarstrand är en av Sveriges främsta experter inom IT/tech och e-handelsjuridik. Hennes specialistkompetens omfattar dataskydd/GDPR, e-handel, konsumenträtt, marknadsrätt, IoT och molntjänster. Hon är topprankad av Legal 500 och har också två år i rad, 2018 och 2019, röstats fram som "Advokaternas Advokat".
 • Anna Ersson
  Anna Ersson är advokat på Delphi i Göteborg. Hon är specialiserad inom e-handelsjuridik, konsumenträtt, integritets- och dataskyddsfrågor, marknadsföring och digitaliseringsjuridik. Anna är dessutom van föreläsare och anlitas regelbundet för att hålla föredrag och utbildningar inom sina specialistområden.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Nya konsumentregler – nu införs böter vid brott mot konsumentreglerna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nya konsumentregler – nu införs böter vid brott mot konsumentreglerna!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Nya konsumentregler – nu införs böter vid brott mot konsumentreglerna från BG Institute, fyll i dina uppgifter: