Visa utbildning.se som: Mobil

Ny på HR

BG Institute
Kort om utbildningen
3 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2022-07-14 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

        

Denna e-kurs är specifikt framtagen till dig som är ny inom HR och som efterfrågar grundläggande kunskaper om hur en HR-avdelning arbetar och vilka utmaningar som finns.

Under e-kursen står den praktiska tillämpningen i fokus – hur fungerar HR-rollen i praktiken? Som deltagare får du kunskap om arbetsrätt, arbetsmiljö och omorganisation. Med hjälp av vanliga frågeställningar, fallgropar, tips och trix har du efter genomförd kurs praktiska verktyg och checklistor som kommer att underlätta ditt arbete. Som deltagare får du kunskap om: 
 • Arbetsrätt
Vilka regler som är särskilt viktiga för HR att känna till och hur fungerar dessa regler i praktiken på arbetsplatserna.
 • Omorganisation
Hur man praktiskt går till väga vid omorganisation och vad man ska tänka på. Checklistor och regelverk gås igenom.
 • Arbetsmiljö
Svensk lagstiftning är bland de mest utvecklade i världen på detta område. Vi går igenom vad man bör känna till och hur man ska gå till väga i arbetsmiljöarbetet.
 • Att coacha chefer.
Hur man praktiskt vägleder chefer i HR, både digitalt, genom utbildning och i det vardagliga arbetet. Syfte/mål med utbildningen: Syftet är att ge dig som ny på HR-jobbet god kännedom om vad det innebär att jobba med att stödja linjechefer och ledning inom HR samt tillge praktiska verktyg genom exempel, checklistor och kompendium. Målgrupp: Kursen riktar sig till den som precis blivit, eller vill bli yrkesverksam inom HR-området. E-kursen är 3 timmar och kommer att behandla:
 • Introduktion.
 • Vad gör HR och vilken roll har man gentemot cheferna och de anställda.
 • Vilka regler som styr arbetet.
 • Arbetsmiljö.
 • Omorganisation och vanliga frågor.
 

Föreläsare

 • Kristofer Palmblad
  Kristofer Palmblad är HR-Expert, Personalvetare med inriktning mot arbetsrätt och arbetsmiljö med mer än 25 års erfarenhet av HR-arbete från både stora arbetsgivare som Carlsberg, Tele2 och Bonnier till mindre entreprenörsbolag som Djurkliniken Roslagstull. Kristofer är personalvetare och har lång praktisk erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga frågor på både små företag och ”stora drakar” som t.ex. Bonnier, Walt Disney, Kinnevik, Carlsberg och Kungliga Operan. Han har arbetet i många år som personalchef och förhandlingsansvarig men även som vd på Personalvetarna med 15 anställda som var Sveriges första ”personalavdelning på entreprenad”, redan i slutet av 90-talet.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny på HR, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ny på HR!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ny på HR från BG Institute, fyll i dina uppgifter: