Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

När försäkringsbolaget gör fel

BG Institute
Kort om utbildningen
2 dagar
16 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-12-07 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Ibland blir det fel. Fel förekommer i alla verksamheter. Försäkringsverksamhet utgör inget undantag. Detta seminarium handlar om de avtals-, fordrings- och skadeståndsrättsliga konsekvenser som kan aktualiseras för det fall att ett försäkringsbolag gör fel i förhållande till en försäkringstagare eller annan försäkrad.

Livesändning - kurstillfället den 7-8 december kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Seminarieupplägget över två dagar är utpräglat praktiskt. Utgångspunkten utgörs av ett antal konkreta situationer som deltagarna initialt bearbetar i smågrupper. Efter att grupperna presenterat vad de kommit fram till vidtar en stordiskussion där olika uppfattningar bryts mot varandra. Seminarieledarens främsta uppgifter är att leda diskussionen, att presentera sin syn på olika frågeställningar och att sammanfatta rättsläget i olika avseenden samt, givetvis, att svara på deltagarnas frågor. Fokus riktas i första hand mot följande typer av fel från försäkringsbolagets sida:
  • Utebliven och felaktig information
  • Felaktiga skadereglerarlöften
  • Felaktiga utbetalningar
  • Dröjsmål i skaderegleringen
Det övergripande syftet med seminariet är att klargöra:
  • vilka konsekvenser som kan aktualiseras i olika problemsituationer,
  • vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att respektive konsekvens skall kunna göras gällande och
  • hur de olika konsekvenserna förhåller sig till varandra.
Mera konkret syftar seminariet till att deltagarna skall få ökad förmåga att i specifika situationer analysera vilka konsekvenser av rättslig natur som kan bli aktuella i vid olika typer av fel och att därigenom på ett rättsligt relevant sätt kunna argumentera för respektive emot de olika konsekvenser som kan komma i fråga. Målgrupp Seminariet riktar sig i första hand till jurister som arbetar med att framställa och/eller bemöta krav som riktas mot försäkringsbolag på grund av att något gått fel. Det kan vara fråga om advokater, biträdande jurister, försäkringsjurister, skadereglerare samt befattningshavare vid försäkringsbolagens kundombudsmän, skadeprövningsnämnder eller avdelningar för kundrelationer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

  • Marcus Radetzki
    Marcus Radetzki, professor i civilrätt och specialist inom försäkrings- och skadeståndsrätt. Marcus är verksam vid Stockholm Centre for Commercial Law, Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Marcus är författare till en rad böcker och publikationer inom skadestånds- och försäkringsrätt. För hans bok Genes and Insurance. Ethical, Legal and Economic Issues mottog han ett pris för 2003-års främsta bok inom ämnesområdet försäkringsrätt av BILA (British Insurance Law Association).  

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om När försäkringsbolaget gör fel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera När försäkringsbolaget gör fel!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar