Visa utbildning.se som: Mobil

Moms i fastighets- och byggsektorn

BG Institute
Kort om utbildningen
Heldag
9 150 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2020-11-09 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

        

Fastighetsmomsen upplevs ofta som komplex och svårtillgänglig. Tekniska bestämmelser och parallella regelverk medför att det är lätt att göra fel. Sådana fel är ofta förenade med risk för stora kostnader.

Livesändning - kurstillfället den 9 november kommer även att livesändas. Du behöver således inte vara på plats för att delta. Läs mer här! Kursdagen syftar till att öka medvetenheten om de olika momsreglerna för vissa fastighets- och byggrelaterade frågeställningar, och om hur dessa regler fungerar i praktiken. Vi kommer under dagen att ta avstamp i momsen  ur ett fastighetsperspektiv och innebörden av detta. Vi kommer därefter att gå igenom kraven för frivillig skattskyldighet, avdragsrätt för moms i fastighetsrelaterad verksamhet och vissa specialregler såsom exempelvis hantering av förskottsfakturerad hyra, jämkning och byggmoms. Som deltagare får du kunskap om:
 • Nya fastighetsbegreppet
 • Undantag och skatteplikt för fastighetsrelaterade tjänster
 • Uthyrning av fastighet – frivillig skattskyldighet
 • Hantering av förskott
 • Avdrag för ingående moms i fastighetsrelaterad verksamhet
  • Allmänt
  • Blandad verksamhet
  • Särskilda avdragsregler gällande fastigheter – avdragstidpunkt
 • Uppförande av fastighet – frivillig skattskyldighet under uppförandeskedet
 • Övergripande om jämkningsreglerna/jämkningshandling
 • Försäljning av fastighet
 • Uttagsbeskattning
 • Övergripande om byggmoms
Målgrupp: Kursen passar dig som är CFO, redovisningsansvarig eller arbetar praktiskt med momsredovisningen i fastighetsrelaterad verksamhet. Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Föreläsare

 • Cecilia Smedfors
  Cecilia arbetar som skattejurist och har ca. 20 års erfarenhet av att arbeta med alla typer av momsfrågor i företag och organisationer av olika storlek och inom varierande branscher. Cecilia har arbetat på Grant Thornton sedan 2016. Innan dess arbetade hon som skatterådgivare på EY (tidigare Ernst & Young) i nästan 13 år. De tre åren som föregicks Cecilias anslutningen till Grant Thornton, arbetade Cecilia inom telekomsektorn som Teliakoncernens VAT manager. Cecilia föreläser regelbundet inom momsområdet och har haft kurser och utbildningar både vid Stockholms universitet och med privata kursanordnare.
 • Jens Widén
  Jens Widén arbetar som skattejurist med inriktning på moms. Jens har arbetat på Grant Thornton sedan januari 2020. Innan dess arbetade han på Skatteverket i 8 år inom olika avdelningar och funktioner. Bland annat arbetade han som momshandläggare med inriktning på storbolag och även som momsexpert på en övergripande nivå med inriktning på moms och kopplingar till IT-system.

Examen, diplom m.m.

Diplom utdelas

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Moms i fastighets- och byggsektorn, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Moms i fastighets- och byggsektorn från BG Institute, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Moms i fastighets- och byggsektorn!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3368 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar